Analyse

Omdat het nu mogelijk is om complete toetsen digitaal af te nemen, ontsluiten wij de potentie tot vele analyses. In dit geval is the sky the limit!

Omdat het nu mogelijk is om complete toetsen digitaal af te nemen, ontsluiten wij de potentie tot vele analyses. In dit geval is the sky the limit. We begrijpen echter heel goed dat een overvloed aan data een averechts effect kan hebben op de werking van een analyse. De intuïtiviteit en bruikbaarheid van Test-Correct hebben wij de hoogste prioriteit gegeven bij de ontwikkeling ervan. Dit betekent dat wij keuzes hebben gemaakt in wat wij wel en wat wij niet laten zien aan de gebruiker. De hoeveelheid en verscheidenheid aan data die wij verzamelen is echter enorm. Bent u van mening dat een cruciale analyse ontbreekt in Test-Correct dan horen wij dat graag! Immers is Test-Correct door en voor docenten ontwikkeld, daar hoort u dus ook bij.

In Test-Correct kunt u verschillende analyses vinden:

De cijferlijst

Het formatieve karakter van de toets krijgt steeds meer erkenning in het onderwijs, cijfers blijven echter nog steeds een belangrijke rol spelen in ons onderwijs, dat zal voorlopig zo blijven. Gelukkig hebben wij met Test-Correct een volwaardige vervanger gecreëerd van de papieren toets, daar behoort becijferen ook bij. Voor verdere uitleg over het becijferen van een toets, klik hier

Eenmaal becijferd wacht het systeem 5 minuten alvorens het de studenten hun nieuw behaalde cijfer e-mailt. In deze vijf minuten kunt u desgewenst de normering aanpassen en opnieuw becijferen.

Als u een becijferde toets opent dan ziet u automatisch de cijfers van de studenten die aanwezig waren bij het maken van de toets of een inhaaltoets hebben gemaakt (en reeds is nagekeken en becijfert).

U kunt ervoor kiezen om de cijferlijst te exporteren. Klik rechtsboven op de knop ‘Cijferlijst’. Het systeem genereert nu automatisch een PDF-bestand van de cijferlijst. Deze kunt u vervolgens downloaden naar uw device/computer.

LET OP: Als u de cijferlijst wilt uitprinten raden wij u aan om deze eerste te downloaden en vanuit dat bestand de printopdracht te versturen naar uw printer. Als u namelijk de printopdracht verstuurt vanuit Test-Correct zal uw printer in de resolutie van uw beeldscherm printen, dit heeft tot gevolg dat de cijfers niet goed leesbaar kunnen zijn.