Test-Correct installeren op Chrome OS (Chromebook) i.s.m. Google for Education

De Test-Correct App voor Chrome OS werkt medio juni 2022 alleen nog via Google for Education. Hoe zit dit?

Medio juni 2022 beëindigt Google de ondersteuning van Chrome Apps op Chrome OS – het besturingssysteem van Chromebook apparaten. Het gevolg daarvan is dat Chrome OS Apps – waaronder Test-Correct – niet langer kunnen worden aangeboden via de Chrome Web Store. Deze verdwijnt immers.

De belangrijkste verandering voor gebruikers is dat onze Chrome OS App voor studenten alleen nog in samenwerking met de onderwijsinstelling op een Chromebook geïnstalleerd kan worden. 

Om ervoor te zorgen dat het maken van toetsen en opdrachten voor studenten met een Chromebook mogelijk blijft op een manier waarbij ook de integriteit en vertrouwelijkheid van de afname gewaarborgd blijft, heeft de Test-Correct App een aanzienlijke verandering moeten ondergaan. De belangrijkste verandering voor gebruikers is dat onze Chrome OS App alleen nog in samenwerking met de onderwijsinstelling op een Chromebook geïnstalleerd kan worden. Daarvoor dient de onderwijsinstelling een Google for Education licentie beschikbaar te hebben. Deze licentie kan een onderwijsinstelling gratis aanvragen bij Google.

Met een Google for Education licentie krijg je als onderwijsinstelling toegang tot de Google Admin omgeving waarin het mogelijk is om Test-Correct te installeren op beheerde en onbeheerde (Bring Your Own Device) Chromebooks via een kiosk-app.

Om ervoor te zorgen dat de installatie van Test-Correct voor Chrome OS zo gemakkelijk mogelijk blijft hebben wij een uitgebreide handleiding geschreven voor systeembeheerders en verantwoordelijke IT-medewerkers. Wanneer uw onderwijsinstelling vanaf 1 juni gebruik wil maken van de Test-Correct App verzoeken wij u uw IT-afdeling contact op te laten nemen met ons Support Team. Wij zullen dan de benodigde documentatie beschikbaar stellen en uw IT-afdeling desgewenst helpen bij het aanvragen en installeren van Google for Education en de Test-Correct App.

Voor het bekijken van informatie over de aanvraag van Google for Education op de site van Google zelf volgt u de link hieronder.

Meer informatie over de aanvraag van Google for Education (externe site)

 

De informatie binnen dit artikel heeft alleen betrekking op het gebruik van de Test-Correct App in combinatie met gebruikers van een Chrome OS (Chromebook) apparaat. Het gebruik en de installatie van de app op een Windows (PC), MacOS (MacBook) of iOS (iPad) apparaat, of het maken van een Browsertoets blijft ongewijzigd.