Test-Correct installeren op je Chromebook

Vanaf juni 2022 werkt het installeren van Test-Correct op jouw Chromebook niet meer hoe je gewend bent. Lees hier meer.

Vanaf juni 2022 verandert Google de manier waarop je de Test-Correct App op je Chromebook installeert en gebruikt. Vanaf dat moment kun je geen Chrome Apps meer downloaden uit de Chrome Webstore.

Het downloaden en de installatie van de Test-Correct App voor je Chromebook loopt vanaf dat moment alleen nog via jouw onderwijsinstelling. Wordt jouw apparaat al beheerd door je school dan zal er waarschijnlijk weinig veranderen. Ben je in het bezit van een eigen Chromebook dan kun je de Test-Correct App alleen nog gebruiken via het Google for Education account van jouw school. Jouw school zal daarvoor een account aanmaken en je de inloggegevens geven.

Wanneer je met deze gegevens inlogt op jouw Chromebook in plaats van met je eigen/standaard account dan zal alleen de Test-Correct App geladen worden. Je kunt dan veilig je toetsgegevens inzien, of je opdracht of toets maken.

Heb je een eigen Chromebook en nog geen accountgegevens ontvangen? Vraag je docent dan om contact op te nemen met ons, of met de ICT-afdeling van je school.