Applicatie verwijderen

Soms wordt je aangeraden om de Test-Correct app te verwijderen voordat je een nieuwe versie installeert. Lees hier hoe je Test-Correct verwijderd op jouw computer.

Kies hieronder de instructies die horen bij jou besturingssysteem

Test-Correct verwijderen in Windows (PC)

Binnen Windows kun je op meerdere manieren de applicatie verwijderen. We behandelen hieronder twee opties.

Optie 1.  Verwijderen via Apps en onderdelen

Klik op de Windows Start knop windows start icon (Deze vind je standaard linksonder in je beeldscherm) of gebruik de Windows toets op je toetsenbord.

• Klik op Instellingen.   iconwindowssettings01
  • Klik op Apps > Apps en onderdelen.
  • Zoek in de lijst met applicaties de Test-Correct app en klik daar op. (Zie afbeelding 1.)
  • Klik op Verwijderen > Verwijderen.

De app wordt nu verwijderd.

test-correct-verwijderen-windows-02

(afb. 1)

Optie 2. Verwijderen via Start

Klik op de Windows Start knop windows start icon (Deze vind je standaard linksonder in je beeldscherm) of gebruik de Windows toets op je toetsenbord.

• Typ Test-Correct.
  • Selecteer Verwijderen wanneer de App opties van Test-Correct in beeld komen. (Zie afbeelding 2).

Test-Correct-verwijderen-windows (afb. 2)

Terug naar boven

Test-Correct verwijderen in macOS (MacBook)

Binnen macOS kun je op meerdere manieren de applicatie verwijderen. We behandelen hieronder twee opties.

Optie 1. Verwijderen via Launchpad

• Klik op het Launchpad icoon macos-high-sierra-launchpad-icon onderaan je scherm.
  • Zoek het Test-Correct icoon testcorrect-small-logo , klik daar op en houd vast totdat de app iconen op het scherm bewegen. (Alternatief kun je ook de Option-toets ingedrukt houden terwijl je op het icoon drukt).
  • Klik op het kruis dat naast het Test-Correct icoon verschijnt en kies 'Verwijder'. De applicatie wordt nu verwijderd.

Optie 2. Verwijderen via Finder

In het verleden hebben we de installatiebestanden direct vanuit onze website aangeboden. Wanneer een verouderde versie van Test-Correct buiten de Apple Store om is geïnstalleerd dan verwijder je deze via Finder.

• Klik op het icoon van Finder macos-big-sur-finder-icon om deze te openen.
  • Navigeer naar de map 'Programma's' en zoek daar naar Test-Correct.
  • Sleep de Test-Correct app naar de prullenmand of selecteer de app en kies 'Archief' > 'Verplaats naar Prullenmand'.
  • Mocht het systeem vragen om je gebruikersnaam en wachtwoord dan vul je deze in. Het kan zijn dat je in moet loggen met een beheerdersaccount. Ben je dit zelf niet en kun je niet inloggen, vraag dan hulp aan de eigenaar van je Mac. Bijvoorbeeld een ouder, of systeembeheerder van je school.

Terug naar boven

Test-Correct verwijderen in iOS (iPad)

• Zoek het icoon van de Test-Correct app testcorrect-small-logo op je beginscherm. Wanneer niet al je app-iconen op één scherm passen moet je hiervoor misschien naar een volgend scherm vegen.
  • Houd met je vinger de app enige tijd ingedrukt. Er verschijnt een keuzemenu.
  • Druk op 'Verwijder app'. Als je geen keuzemenu te zien krijgt maar de app-iconen beginnen te trillen dan druk je op het kruis dat bij het icoon van de Test-Correct app staat.
  • Druk op 'Verwijder'.
    Als de apps nog steeds trillen, druk je rechtsbovenin op 'Gereed'.

Terug naar boven

Test-Correct verwijderen in Chrome OS (Chromebook)

• Druk in de hoek van je scherm op de launcher btn_chromebook_launcher en daarna op de pijl omhoog.
  • Klik met de rechtermuisknop op het icoon van de Test-Correct app testcorrect-small-logo
  • Selecteer Verwijderen of Verwijderen uit Chrome.
  • Selecteer Verwijderen.