Applicatie downloaden en installeren

Hier lees je hoe je de Test-Correct studenten applicatie kunt downloaden en installeren.

Test-Correct biedt een beveiligde applicatie aan waardoor fraude herkend kan worden. Als student kun je een toets alleen in een browser maken wanneer jouw docent deze optie voor deze specifieke toets heeft geactiveerd. In alle overige gevallen moet je inloggen en je toets maken binnen de applicatie.

• Volg de stappen hieronder om de Test-Correct app te downloaden en installeren.
  • Wil je weten of Test-Correct op jouw apparaat ondersteund wordt? Klik dan hier.
Kies hieronder de instructies die horen bij jou besturingssysteem

¹ ² Voor de download en installatie op een iOS apparaat maak je gebruik van je Apple ID. Lees meer op Test-Correct op een iOS apparaat.

Downloaden en installeren voor Microsoft Windows 10

1. Klik op de Windows Start knop. Deze staat meestal links onderin je scherm.  (zie afbeelding 1.)

iconwindows01( afbeelding 1.)

2. Tik in: [ Microsoft Store] en klik op Openen. (zie afbeelding 2.)

openmsstore01

( afbeelding 2. )

3. Wanneer de Microsoft Store app is geopend klik je op zoeken rechts bovenin de app. Tik daar 'Test-Correct' en selecteer de Test-Correct app.
4. Controleer op de product pagina van Test-Correct of de app wordt aangeboden door 'The Teach & Learn Company B.V.'

5. Klik op de blauwe knop Downloaden.

Heb je de app al eerder gedownload dan klik je op Installeren.

Voorbeeld knop: Downloaden

btn_ms_store

6. Je krijgt een inlog-scherm van Microsoft te zien. Log in als je een account van Microsoft hebt of druk op het kruis om dit venster te sluiten.

Je hoeft niet ingelogd te zijn om de app te installeren.

7. Klik Starten om de app te starten vanuit de Microsoft Store.

(zie afbeelding 3.)

( afbeelding 3. )

Tip: Er wordt geen snelkoppeling naar de app op je bureaublad geplaatst wanneer je een app installeert vanuit de Microsoft Store. Je vind de app in jouw lijst met geïnstalleerde programma's onder de Windows knop start iconwindows01

terug naar boven

Downloaden en installeren voor Microsoft Windows 8.1 of ouder

Voor die leerlingen die nog gebruik maken van Windows 8.1 of Windows 8 bestaat de mogelijkheid een aparte versie van Test-Correct te downloaden. Voor de beste werking van Test-Correct geniet deze versie niet de voorkeur.

Heb je echt geen beschikking over een Windows 10 computer, een Mac of Ipad, of een Chromebook? Volg in dat geval onderstaande stappen voor het installeren van de Test-Correct App voor Windows 8 of 8.1.

1. Klik op de afbeeldingslink van de Windows applicatie hiernaast (afb.4). Het installatiebestand voor Windows 8 / 8.1 wordt nu gedownload.

app-download-windows8.1

(afbeelding 4.)

2. Klik op de Windows knop ( iconwindows01 ) links onderin je scherm en type in: verkenner
3. Open de Verkenner app (afb. 5) en ga naar de download locatie van het bestand (dit is standaard de map Downloads).

Windows verkenner icoon

(afbeelding 5.)

4. Open het gedownloade installatiebestand van Test-Correct door hier op te dubbelklikken en volg de installatie-instructies.
5. Wanneer de installatie is voltooid; Klik op de Windows knop ( iconwindows01 ) links onderin je scherm en type in: Test-Correct
6. Open de Test-Correct app (afb. 6)

(afbeelding 6.)

terug naar boven

Windows 7 en ouder worden niet langer ondersteund. Meer informatie over ondersteuning van diverse Windows versies lees je hier.

Krijg je tijdens het installeren een foutmelding? In het artikel Applicatie meldingen vindt je verschillende oplossingen, of Klik hier om de handleiding te downloaden voor meer informatie.

Downloaden en installeren voor Apple MacBook

1. Ga naar onze downloadpagina en klik op de knop 'Voor MacOS en iOS'.
2. Wacht tot de download en installatie compleet is. Heb je zelf geen Apple ID? Lees dan hier verder
3. Open de app (afb. 7) vanaf één van je bureaubladen of zoek hem op via de finder app. (afb. 8)

testcorrect logo mini-3(afbeelding 7.)

Finder App Icon (afbeelding 8.)

terug naar boven

Krijg je tijdens het installeren een foutmelding? In het artikel Applicatie meldingen vind je verschillende oplossingen, of Klik hier om de handleiding te downloaden voor meer informatie.

Downloaden en installeren voor Apple iPad

1. Ga naar onze downloadpagina en klik op de knop 'Voor MacOS en iOS'.
2. Klik op download. Heb je zelf geen Apple ID? Lees dan hier verder .
3.  Klik op installeer
4. Open de app door op je startscherm te klikken op het Test-Correct icoon (afb. 11).

testcorrect logo mini-3

( afbeelding 9.)

terug naar boven

Krijg je tijdens het installeren een foutmelding? In het artikel Applicatie meldingen vind je verschillende oplossingen, of Klik hier om de handleiding te downloaden voor meer informatie.

Downloaden en installeren voor Google Chromebook

Vanaf juni 2022 is Google gestopt met de ondersteuning en levering voor Apps via de Chrome Web Store. Test-Correct wordt vanaf dat moment beheerd door jouw onderwijsinstelling.

Maakt jouw school gebruik van centraal beheerde Chromebook apparaten dan wordt de App automatisch geïnstalleerd op je Chromebook. Je vind de Test-Correct App onder de knop "Apps" in het inlogscherm van je Chromebook.

Chromebook inloggen

Gebruik je een eigen Chromebook dan log je op je Chromebook in met de speciale Test-Correct Google account die je van je school hebt gekregen in plaats van met jouw persoonlijke google account, zodat de App geladen wordt.

Voor meer informatie over het installeren van Test-Correct op je Chromebook: lees hier verder

terug naar boven

Krijg je tijdens het installeren een foutmelding? In het artikel Applicatie meldingen vind je verschillende oplossingen, of Klik hier om de handleiding te downloaden voor meer informatie.