Direct aan de slag met een CITO snelle starttoets. Zo werkt dat.

Of je nu voor het eerst met Test-Correct aan de slag gaat, of spontaan een evaluatie in wil plannen. Test-Correct heeft alvast een aantal toetsen voor je klaar gezet. Zo gebruik je ze:

Een CITO Snelle Starttoets inplannen

1. Log in op jouw account via de portal.
  2. Navigeer naar ‘Toetsen’ -> ‘Toetsenbank’ -> ‘CITO Snelle starttoets’Cito Snelle Starttoets scherm
  3. Open de toets via het foldericoontje rechts in het beeldscherm.
  4. Hier kan je de toetsvragen inzien.
  5. Selecteer  knop inplannen om de toets in te plannen.
  6. Vul de juiste datum in en selecteer de klas. Je kan ervoor kiezen hier een weging aan te geven.
  7. Wanneer jouw studenten gebruik mogen maken van de InBrowser toetafname, kan je op het schuifje klikken. Deze kleurt vervolgens groen. schuifje-browsertoets-toestaan
  8. Selecteer knop-toets-inplannen.

Wanneer het menu 'CITO Snelle Starttoets bij jou is uit gegrijsd dan ben je als docent nog niet gekoppeld aan een beschikbaar CITO-vak. Stuur een bericht aan support en we voegen je toe aan het vak van jouw keuze.

Er zijn CITO Snelle Starttoetsen beschikbaar voor de volgende vakken:

Aardrijkskunde, Biologie, Economie, Geschiedenis, Nask1, Nask2, Natuurkunde, Scheikunde, Wiskunde, Wiskunde A, Wiskunde B

Een Cito Snelle Starttoets afnemen

1. Navigeer naar ‘Ingepland’ -> ‘Mijn ingeplande toetsen’.
    mijn_ingeplande_toetsen
  2. Zoek de door jou ingeplande toets op en open deze middels het foldericoon aan de rechterkant.
  3. Selecteer knop-toets-afnemen.
  4. Het surveilleren en nakijken van de toets gaat op de gebruikelijke wijze.
    Wil je hier meer over weten, kijk dan naar ons kennisbankartikel over surveilleren en nakijken.