Wachtwoord

Wachtwoord vergeten/ wijzigen? Lees hier.

1. Wachtwoord vergeten: U krijgt geen e-mail nadat u op de knop “Wachtwoord vergeten” hebt gedrukt.

Het komt voor dat de instructiemail terechtkomt in uw spambox. Kijk in uw spambox.

2. Wachtwoord invoeren na Wachtwoord vergeten: u krijgt de melding “Je wachtwoord kon niet worden gereset. Zorg ervoor dat het wachtwoord minimaal 6 karakters bevat”.

Oplossing A: Voer een wachtwoord in met minimaal 6 karakters;

Oplossing B: Een wachtwoord vergeten link is uit veiligheidsoverwegingen slechts 1 uur geldig. Indien 1 uur is verstreken sinds uw aanvraag, werkt de link niet meer en krijgt u deze foutmelding. Ga in dat geval nogmaals naar het Test Correct loginscherm en druk opnieuw op “Wachtwoord vergeten”.

3. Mijn student weet zijn accountnaam en/of wachtwoord niet meer.

Oplossing A: De accountnaam van de student is zijn school e-mailadres. Het wachtwoord kan uw student eenvoudig zelf instellen door naar het Test Correct loginscherm te gaan (https://portal.test-correct.nl/), het school e-mailadres in te vullen en op de knop “Wachtwoord vergeten” te klikken. De student krijgt nu een instructiemail hoe het account te activeren;

Oplossing B: U kunt deze gegevens van het account van uw student ook inzien en het wachtwoord aanpassen. Dit doet u zo:

1. Log in op Test Correct (https://portal.test-correct.nl/);
  2. Ga naar het menu “Overig” > “Mijn klassen” > Kies de klas
  3. Druk op het Sleutel-icoontje achter de student waarvoor het wachtwoord aangepast moet worden en voer een nieuw wachtwoord in;
  4. Deel het nieuwe wachtwoord met uw student;
  5. De student kan zijn wachtwoord vervolgens zelf aanpassen door in te loggen in de Test Correct app en op zijn naam rechtsbovenaan te klikken en “wachtwoord wijzigen” te klikken.