InBrowser toetsen voor studenten

Je docent kan je de mogelijkheid geven een toets in je browser te maken. Hier lees je hoe dit werkt.

Wanneer je de applicatie niet geopend of geïnstalleerd krijgt, kan door je docent de functie ‘InBrowser toetsen’ geactiveerd worden. Je krijgt dan de mogelijkheid om de toets in je internetbrowser te maken. (Je browser is het programma waarmee je normaal gesproken surft op het web. Dat is bijvoorbeeld ‘Chrome’ van Google, ‘Edge’ van Microsoft, ‘Firefox’ van Mozilla of ‘Safari’ van Apple).

Als de docent aan je doorgeeft dat je de toets mag maken via de browser dan start je op de volgende manier je toets:

 1. Ga naar https://www.test-correct.nl en klik op ‘log in’.
 2. Vul je username en je wachtwoord in. (je username is gelijk aan je schoolmailadres.)
  1. Heeft je onderwijsinstelling Test-Correct laten koppelen met Entree, log dan in met je Entree-account.
  2. Als je je wachtwoord niet meer weet dan vul je eerst je e-mailadres in en druk je daarna op de knop ‘wachtwoord vergeten’. Je krijgt dan een e-mail in je inbox waarmee je je wachtwoord opnieuw in kan stellen. In het uiterste geval kan je docent handmatig een nieuw wachtwoord voor je instellen. Vraag hem of haar dit te doen als je er echt niet uit komt.
  3. Als je de melding ‘niet in beveiligde toetsomgeving’ krijgt dan heeft je docent je nog niet de mogelijkheid gegeven om de toets in je browser te maken.
 3. Wanneer je ingelogd bent zie je een lijst met geplande toetsen. Klik op de knop ‘nu maken’ achter de toets die op dat moment afgenomen wordt. Je kunt nu je toets maken.
 4. Let op: Open geen programma’s terwijl je de toets maakt, en verlaat het toetsscherm niet. Je docent krijgt een melding als je dat wel doet.
 5. Wanneer je alle vragen hebt gemaakt druk je op ‘inleveren’. Heb je de toets te vroeg ingeleverd dan kan je docent er voor kiezen je toets opnieuw te openen. Elke vraag die je (deels) beantwoord wordt direct opgeslagen op de server. Je kan dus geen antwoorden verliezen.

Succes met het maken van je toets!

Vier voorbeelden van internetbrowsers

icon_firefox Firefox   icon_safari Safari   icon_edge Edge  icon_chrome  Chrome