Feedback tijdens de CO-Learning

Specifieke feedback geven op het antwoord van een medestudent, dit kan tijdens de CO-Learning, zo doe je dat!

Tijdens de CO-Learning kunnen studenten feedback achterlaten bij het beoordelen van de antwoorden van andere studenten. Feedback kan op twee momenten gegeven worden en de student kan deze feedback bekijken tijdens het inzien van de toets:

1. Feedback wordt gegeven door studenten tijdens de CO-Learning, lees hieronder verder hoe dat in zijn werk gaat;
  2. Feedback wordt gegeven door jou als docent tijdens het nakijken, lees hier verder hoe dat moet;
  3. Feedback kan worden teruggelezen door studenten tijdens het inzien van de toets, lees hier verder hoe dat gaat.

Stappenplan Inline feedback tijdens CO-Learning

Om de CO-Learning op te starten verwijzen we je graag door naar de pagina Toets bespreken met CO-Learning, klik hier. Je klikt op de knop CO-Learning (afbeelding 1). Je kan nu je CO-Learning sessie instellen (afbeelding 2). Activeer de optie Feedback aanzetten voor studenten. Klik op Volgende stap en vervolgens op Starten.

Je begint nu met de CO-Learning, voor meer uitleg over het docentenscherm tijdens de CO-Learning, klik hier. In dit artikel gaan we verder met het studentenscherm van de CO-Learning, om de verschillende functies van de feedback uit te leggen. Voor een uitgebreide uitleg over het gebruik van CO-Learning vanuit de student, klik hier.

De student opent de toets vanuit de tegel Toetsen en dan Bespreken en klikt op Bespreken starten (afbeelding 3). Op het scherm van de beoordelaar verschijnt een antwoord van een medestudent (afbeelding 4). De beoordelaar kan het antwoord doorlezen en punten toekennen door het schuifje te bewegen (afbeelding 5). De beoordelaar kan tevens feedback toevoegen waarom hij of zij het aantal punten heeft gegeven. Dit doet de beoordelaar door de Feedback kolom open te klikken, aan de rechterkant (afbeelding 6).

De beoordelaar  heeft drie opties om feedback te geven (afbeelding 7):

• Tekst markeren (afbeelding 8): je kan verschillende kleuren kiezen om verschillende onderdelen van het antwoord te selecteren. De beoordelaar kan er bijvoorbeeld voor kiezen om juiste onderdelen van het antwoord groen te markeren en onjuiste onderdelen rood.
    • De optie Tekst markeren komt alleen tevoorschijn bij het vraagtype Schrijf op. Bij alle andere vraagtypes kun je alleen algemene feedback schrijven en eventueel een emoji toe te voegen.
  • Emoji invoegen (afbeelding 9): de beoordelaar kan bij het geselecteerde stuk antwoord een emoji invoegen. De emoji’s worden ook direct zichtbaar in het antwoord van de student. Met een emoji kan je dus snel en overzichtelijk aangeven of het onderdeel van het antwoord goed of fout is.
  • Feedback schrijven (afbeelding 10): de beoordelaar kan het geselecteerde stuk antwoord verder onderbouwen door schriftelijk feedback toe te voegen. In het antwoord wordt dan een tekstwolkje weergegeven (afbeelding 11).

Als je tekst hebt gemarkeerd in de kleur die je wilt en je hebt een emoji en/of feedback geschreven, dan moet je op de knop Opslaan klikken (afbeelding 12). Pas dan wordt de feedback zichtbaar (afbeelding 13).

Je kan als beoordelaar ook algemene feedback toevoegen aan een antwoord. Dit kan je bij elk vraagtype doen. Dit doe je door op de Feedback kolom open te klikken. Je schrijft je algemene feedback en voegt eventueel een emoji toe. Daarna klik je op Opslaan. De algemene feedback verschijnt dan bovenaan in het rijtje van gegeven feedback door de beoordelaar.

In de Feedback kolom zie je nu welke feedback je als beoordelaar hebt gegeven (afbeelding 14). Wil je de gegeven feedback bij een bepaald stuk van het antwoord nog wijzigen of verwijderen dan kan dat. Klik op de drie puntjes naast de gegeven feedback en klik op Verwijderen of Wijzigen (afbeelding 15). Je kan de kleur van de gemarkeerde tekst aanpassen, je emoji wijzigen of de geschreven feedback veranderen. Als je klaar bent met je wijzigingen klik je nogmaals op Opslaan (afbeelding 16).

Je kan zoveel feedback toevoegen als je zelf wilt. Vergeet niet om naast het toevoegen van feedback ook het aantal punten toe te kennen (afbeelding 5). Klik op Volgende antwoord om het antwoord van de tweede student na te kijken.