Inline feedback tijdens het nakijken

Specifieke feedback geven op een deel van het antwoord in een Schrijf op vraag kan tijdens het nakijken, zo doe je dat!

Inline feedback is specifieke feedback op een stuk tekst uit het antwoord van een student bij de Schrijf op vraag. Inline feedback kan op twee momenten gegeven worden en de student kan deze feedback bekijken tijdens het inzien van de toets:

1. Feedback wordt gegeven door jou als docent tijdens het nakijken, lees hieronder verder hoe dat in zijn werk gaat;
  2. Feedback wordt gegeven door studenten tijdens de CO-Learning, lees hier verder hoe dat moet;
  3. Feedback kan worden teruggelezen door studenten tijdens het inzien van de toets, lees hier verder hoe dat gaat.

Het Schrijf op vraagtype is een open vraag. Bij dit vraagtype wordt de student vrijgelaten in het opschrijven van zijn of haar antwoord. Bij het nakijken van dit vraagtype kan je dan ook in meer detail uitleggen waarom een student een bepaald aantal punten heeft gescoord. Dit kan je doen door tekst in verschillende kleuren te markeren, emoji’s toe te voegen en tekstueel zelf uitleg te geven. Lees hieronder verder hoe het precies in zijn werk gaat bij het nakijken.

Inline feedback tijdens Nakijken

Je kan inline feedback tijdens nakijken geven zonder dat je de CO-Learning sessie hebt gedaan. In dit artikel hebben we echter eerst de CO-Learning met inline feedback gedaan met de klas. In de voorbeelden is dan ook de feedback die medestudenten hebben gegeven te zien en is er toegang tot de CO-Learning scores.

Stappenplan inline feedback tijdens nakijken:

Om het nakijken te starten verwijzen we graag door naar de pagina over Nakijken, klik hier. Als je in het nakijkoverzicht bent, klikt op de knop Nakijken (afbeelding 1) en dan op Starten onder nakijkmethode Open vragen of onder de optie Alle vragen.

Je start in het tabblad Scoren en ziet een antwoord van een student, met daarbij de gegeven feedback van medestudenten (afbeelding 2).

Je klikt op het tabblad Feedback (afbeelding 3). Je ziet welke beoordelende student welke feedback heeft gegeven. Je kan op elk gegeven feedback klikken in de rechter kolom om te zien bij welke markering in de tekst de feedback hoort. De tekst in het antwoord van de student die bij deze feedback hoort kleurt dan blauw (afbeelding 4). Je kan ook op een stuk gemarkeerde tekst klikken in het antwoord van de student en dan wordt de bijbehorende feedback in de Gegeven feedback kolom lichtblauw (afbeelding 5).

De Gegeven feedback kan je onderverdelen in drie categorieën: Alle feedback, de feedback van de Docent en de feedback van de Studenten (afbeelding 6). Als je bijvoorbeeld op de knop Docent klikt, zie je alleen je eigen feedback tevoorschijn komen.

Als je als docent  zelf inline feedback wilt toevoegen volg dan de volgende stappen :

1. Selecteer een gedeelte tekst uit het antwoord waarop je feedback wilt geven. Dit kan in het eerste tabblad Scoren of in het tweede tabblad Feedback. Je kan als docent op een zelfde stuk feedback geven als waarop een student al feedback heeft gegeven (afbeelding 7).
  2. Geef de geselecteerde tekst een kleur, optioneel kun je een emoji toevoegen en/of tekstueel feedback geven. Klik vervolgens op Opslaan (afbeelding 8). Voor meer informatie over de verschillende soorten feedback, lees verder in het artikel inline feedback tijdens CO-Learning.
  3. Klik onder Gegeven feedback op het kopje Docent (afbeelding 6). Je ziet nu alleen de feedback die jezelf hebt gegeven (afbeelding 9).
  4. Voeg meer feedback toe door stap 1 en 2 te herhalen (afbeelding 10).
  5. Je hebt nu een overzicht van al jouw gegeven feedback (afbeelding 11).

Als je algemene feedback wilt toevoegen, als reactie op de vraag kan dit ook. Dit doe je door op de knop Feedback toevoegen te klikken zonder een specifieke tekst te selecteren (afbeelding 12). Je schrijft je algemene feedback en voegt eventueel een emoji toe. Daarna klik je op Opslaan (afbeelding 13). De algemene feedback verschijnt dan bovenaan in het rijtje van gegeven feedback (afbeelding 14).

Als je al je feedback gegeven hebt ga je terug naar tabblad Scoren (afbeelding 15), hier kan je aangeven hoeveel punten de student heeft verdiend (afbeelding 16). Klik op Volgende om door te gaan naar de volgende vraag (afbeelding 17).

Het derde tabblad in het nakijkoverzicht is het tabblad CO-Learning (afbeelding 18). In dit tabblad worden de toegekende scores van de beoordelaars uit de CO-Learning laten zien (afbeelding 19).

Let op: hoewel het voor de docent overzichtelijk is wie wie heeft beoordeeld, blijft dat voor de student anoniem.