Koppeling met Magister, Somtoday en Entree Federatie

Wanneer Test-Correct is gekoppeld met Magister of Somtoday worden jouw klasgegevens automatisch ingeladen en bijgehouden. Je logt vervolgens in met je bestaande Entree account.

Test-Correct heeft koppelingen met Magister, Somtoday en Entree Federatie. Wanneer jouw school gebruikt maakt van deze koppelingen worden jouw klasgegevens automatisch ingeladen in Test-Correct en worden deze ook automatisch bijgewerkt na wijzigingen in Magister of Somtoday. Omdat Test-Correct is aangesloten bij Entree Federatie, hoef je geen aparte login gegevens meer te onthouden voor Test-Correct. Je kunt gewoon inloggen met je Entree account.

Nb. Een onderwijsinstelling geeft zelf aan bij bovenstaande leerlingvolgsystemen welke applicaties gegevens mogen uitwisselen. Wil je meer informatie over het tot stand brengen van deze koppeling? Bel 010-71 71 171 en we helpen je graag op weg.

Eerste keer inloggen

Wanneer je voor het eerst inlogt nadat de koppeling met Magister of Somtoday actief is geworden binnen jouw school, is het belangrijk dat je de volgende stappen volgt: voorbeeld: inlogscherm van Entree federatie

• Ga naar portal.test-correct.nl en klik vervolgens op de knop "Entree". Je zal worden omgeleid naar het Entree Federatie login scherm.
  • Selecteer jouw eigen school en log hier in met je Entree login gegevens.
  • Wacht totdat je automatisch wordt doorgestuurd naar het dashboard van Test-Correct.

Wanneer je voor het eerst in het huidige schooljaar inlogt, of als je tussentijds nieuwe klassen hebt gekregen, wordt op het Test-Correct dashboard vermeld dat jouw klasgegevens nog niet compleet zijn. Volg in dit geval onderstaande stappen:

1. Klik op de melding om je klasgegevens lvs_import_aanvullencompleet te maken.
  2. Geef het niveau aan van elk van jouw stam- en clusterklassen. ¹
  3. Selecteer per klas welke vakken je geeft. Het is belangrijk dat de vakken uit jouw LVS  systeem gekoppeld worden aan het juiste vak binnen ons platform. Controleer deze en klik op opslaan.  Nu zijn de instellingen voor je klassen gereed.

Let op. Je klassen worden pas zichtbaar als alle klassen zijn behandeld en aangevinkt onder 'Gecontroleerd'.

¹ lvs_import_aanvullen2 Het is belangrijk dat je het niveau van je stam- en clusterklassen aangeeft! Alleen wanneer jouw school gebruik maakt van Somtoday, mag je deze stap overslaan. (Somtoday maakt geen gebruik van stamklassen.)

Het kan voorkomen dat je een foutmelding krijgt tijdens het koppelproces . Lees hieronder wat je moet doen wanneer je de volgende foutmelding te zien krijgt:

“Je gegevens zijn nog niet compleet. Log de eerste keer in via Entree”

Wanneer jouw schoollocatie gekoppeld wordt aan een leerlingvolgsysteem maar je bent met je (bestaande) Test-Correct account nog niet eerder via Entree ingelogd dan krijg je bovenstaande melding te zien. Om je gegevens te kunnen synchroniseren is het in dit geval noodzakelijk om in te loggen via Entree.