Het nakijkoverzicht

Je hebt de toets afgenomen en wil deze nu nakijken. Navigeren naar het nakijkoverzicht. Zo doe je dat.

Stappenplan navigeren naar het nakijkoverzicht:

Ga naar menu Afgenomen en klik op de tegel Mijn afgenomen toetsen. Je ziet nu een overzicht van alle toetsen die afgenomen zijn maar nog niet nagekeken.

Open de gewenste toets door op de titel van de toets te klikken (afbeelding 1).

Een andere manier om naar Nakijken te gaan is door op de drie puntjes te klikken naast de titel van de toets in het overzicht Mijn afgenomen toetsen (zie afbeelding 2). Klik daarna op Direct nakijken.

Je krijgt nu het afgenomen toetsoverzicht te zien (afbeelding 3). Er zijn een aantal knoppen zichtbaar:

1. Terug: met deze knop kom je terug in het scherm Mijn afgenomen toetsen.
  2. CO-Learning: met deze knop start je de CO-Learning, voor meer informatie klik hier.
  3. Nakijken: met deze knop kun je starten met nakijken (afbeelding 7).
  4. Inhaal-toets inplannen (inhaaltoets1.0): met deze knop plan je direct een inhaaltoets in.
  5. Maak PDF (pdf-afb): met deze knop kun je een pdf maken van de opgaven, antwoordmodellen en/of antwoorden van de studenten.

Verder op de pagina zie je de Resultaten. Hier kun je de volgende informatie terugvinden (afbeelding 4):

• Student: dit is de lijst met studenten die waren uitgenodigd om de toets te maken.
  • Info: klik op het informatieteken om algemene informatie te zien over de betreffende student. Hiernaast kun je zien of de student de toets in de browser of in de beveiligde app heeft gemaakt. Daarnaast zie je of de leerling recht heeft gehad op extra tijd en/of verklanking.
  • Nagekeken: dit geeft aan hoeveel antwoorden van deze student nog moeten worden nagekeken.
  • Score/Max: hier zie je de behaalde score van de student t.o.v. de maximaal te behalen score.
  • Discr. (discrepantie): als gebruik is gemaakt van de CO-Learning en als alles is nagekeken staat hier een score voor de student als beoordelaar, hoe lager de score des te beter.
    • Tip: een hoog aantal discrepanties kan betekenen dat de student de stof niet goed beheerst (vaak terug te zien in zijn score) of dat hij/zij het beoordelen niet serieus heeft genomen.
  • Envelopje: als je op deze knop druk heb je de mogelijkheid om een persoonlijk bericht te sturen naar deze student. De student kan dit bericht inzien op zijn/haar dashboard.
  • Vergrootglas: als je op deze knop drukt open je de toets en de antwoorden van deze student.

Kies je nakijkmethode

Als je op de knop Nakijken klikt (afbeelding 5) kom je in een nieuw scherm terecht waar je jouw Nakijkmethode kunt kiezen (afbeelding 6). Je krijgt de keuze tussen Alle vragen nakijken of Open vragen nakijken. Lees verder in het artikel Toets nakijken hoe het nakijken verder in zijn werk gaat.