Apple MacBook | 'Niet Storen' functie

Zo zorg je er voor dat de niet storen functie op je apple macbook werkt

Om gebruik te kunnen maken van de studentapplicatie van Test-Correct op je Apple MacBook dien je de 'Niet Storen' functie te activeren. Dit zorgt ervoor dat je tijdens het maken van een toets geen berichten van bijvoorbeeld je socialmedia-accounts ontvangt.

De snelste manier om 'Niet Storen' te activeren is door met de Option-toets ingedrukt op de de menuknop ( macOS menu icoon ) te klikken rechtsboven in je scherm.

Zorg er voor dat je geen tijdslimiet hebt ingesteld binnen 'Niet Storen' om ervoor te zorgen dat de 'Niet Storen' functie actief blijft gedurende de hele toets.  De app zal niet werken wanneer er een tijdslimiet is ingesteld.

Meer informatie over de functie 'Niet Storen' vind je op de supportpagina van Apple

tip: Staat 'Niet Storen'  (Do Not Disturb) aan maar wordt dit niet herkent, probeer dan een aantal keer achter elkaar de functie uit- en aan te zetten. Start hierna nogmaals de app.

Heb je de  MacBook app via de Apple store gedownload, verwijder deze dan en download de app direct vanaf onze website https://www.test-correct.nl/downloads/#macbook

Update december 2020: Test-Correct is nu ook compatible met het nieuw MacOS Big Sur.  De wijzigingen doorgevoerd binnen de functie 'Niet Storen' hebben geen effect meer op het functioneren van Test-Correct.