Normeren

U heeft de toets afgenomen,besproken, én nagekeken. Tijd om te normeren. Zo doet u dat.

U klikt op de knop ‘Normeren’ rechtsboven in het toets-overzicht van de na te kijken toets.

LET OP: De knop ‘Normeren’ komt pas tevoorschijn als alle vragen zijn nagekeken. Ziet u de knop niet, maar u was wel in de veronderstelling dat u alles had nagekeken, zoek dan in de lijst van studenten bij wie nog vragen zijn na te kijken.

U krijgt vervolgens een overzichtsscherm dat is opgedeeld in drie onderdelen:

Normering:

Er zijn op dit moment 5 manieren om een cijfer uit te rekenen. U kiest de manier uit die uw voorkeur geniet. Vervolgens vragen wij u het veld aan te passen waarmee u de normering aanpast (Het systeem heeft er al een standaard in geplaatst, die kunt u laten staan of aanpassen).

Voorbeeld:

Als u nog geen normering heeft gekozen zal deze tabel leeg zijn. Zodra u een normering heeft gekozen verschijnt hier de namenlijst van de studenten die deze toets hebben gemaakt met daarachter het bijbehorende cijfer. Zodra u de normering verandert of aanpast ziet u dat de cijfers mee veranderen. Onderaan de studentenlijst geeft het systeem ook het gemiddelde aan.

Vragen:

Hier ziet u de lijst met vragen die gesteld zijn tijdens de toets. Daarachter vindt u de belangrijkste  metadata. Helemaal rechts van iedere vraag ziet u de kolom ‘Overslaan’, als u die optie aanzet naast een vraag dan zal deze vraag niet meetellen bij het berekenen van het cijfer.

Klik op de knop ‘Normering opslaan’ rechtsboven in het scherm. U wordt nu automatisch naar de pagina ‘Becijferen’ gebracht.

Opmerking: Mocht u terug gaan naar het overzichtsscherm van deze toets dan zult u zien dat rechtsboven de knop ‘Becijferen’ is toegevoegd. Omdat na het normeren vrijwel altijd direct becijferd zal worden is ervoor gekozen om automatisch naar de pagina ‘Becijferen’ gedirigeerd te worden, om het u makkelijker te maken.