Norton Security installatie melding

Soms geeft Norton Security een onjuiste waarschuwing waarna de Test-Correct applicatie niet meer werkt. Zo herstel je de app in Windows.

Test-Correct is een programma dat tijdens het maken van een toets registreert of je bepaalde handelingen uitvoert op je computer om bijvoorbeeld spieken, googelen naar de antwoorden of het kopiëren en plakken van stukken tekst uit je tekstverwerker tegen te gaan. Als je zo’n handeling uitvoert krijgt je docent of de surveillant van de toets hiervan een melding.

Het komt soms voor dat je antivirus programma de anti-fraude functie van Test-Correct niet herkent en daardoor de installatie van de toets-applicatie blokkeert. Dat gebeurt bij ons weten op dit moment alleen bij de antivirus software van Norton.

Wanneer je tijdens de installatie van onze Test-Correct app in een pop-up venster van Norton de melding krijgt dat er een bedreiging is ontdekt en dat de bedreiging is verwijderd kun je dit direct oplossen;

• Controleer in dit venster of het gaat om het bestand Test-Correct.exe en zo ja, klik dan onder in het venster op de optie herstellen’. Je kunt hierna Test-Correct weer gewoon starten.

Het kan gebeuren dat je tijdens de installatie het pop-up venster niet gezien hebt – of misschien kom je er pas later achter dat de applicatie van Test-Correct hierdoor niet werkt. In dit geval is het toepassingsbestand van Test-Correct in de quarantaine-omgeving van Norton beland. Dit bestand ‘Test-Correct.exe’ moeten we handmatig herstellen.

Volg om het bestand van Test-Correct te herstellen de volgende stappen:

1. Klik op het Windows teken op je toetsenbord en type in: Norton.
  2. Klik op Openen
  3. In het venster van Mijn Norton klik je op Openen
  4. In het hoofdvenster van Norton klik je op Beveiliging en daarna op Geschiedenis
  5. Je ziet nu het venster Beveiligingsgeschiedenis. Klik onder het menu Weergeven op de optie Quarantaine.
  6. Selecteer het bestand Test-Correct.exe
  7. In het venster Details klik je op Opties.
  8. Klik op Dit bestand herstellen en uitsluiten in het venster Bedreiging gedetecteerd.
  9. In het venster Uit quarantaine herstellen klikt u op Ja. Herstel het bestand naar de installatiefolder van Test-Correct.

Weet je niet in welke map je de applicatie hebt geïnstalleerd? Dit is standaard in C:\Program Files (x86)\The Teach & Learn Company B.V\Test-Correct\