Een toets publiceren

Na het construeren van een toets kan deze gepubliceerd worden. Hoe werkt Publiceren in Test-Correct?

Stappenplan van een toets publiceren

Wanneer je een toets construeert is deze niet direct zichtbaar voor andere docenten en daardoor ook niet af te nemen. De toets is immers nog niet gereed. Pas als de toets helemaal klaar is en je publiceert de toets is deze zichtbaar en af te nemen door jouzelf of door collega's.

Voordat een toets gepubliceerd is wordt deze weergegeven als In Bewerking (afbeelding 1). De toets is op dit moment alleen zichtbaar voor de auteur. Ook nieuw toegevoegde vragen binnen deze toets worden weergegeven als In Bewerking en worden pas zichtbaar voor anderen binnen jouw vakgebied wanneer de toets gepubliceerd wordt.

Je vindt de knop Publiceren op twee plekken:

1. De eerste plek is binnen de toets zelf (afbeelding 2).
  2. De tweede plek is in het overzicht van je persoonlijke toetsenbank. Klik op de toets binnen je Persoonlijke toetsenbank die je wilt publiceren (afbeelding 2). Klik op de groene knop Publiceren (afbeelding 3).

Als je op de knop Publiceren hebt geklikt verschijnt er een pop-up in beeld, met de waarschuwing dat je de actie Publiceren niet kan terugdraaien (afbeelding 4). Dit betekent niet dat de instellingen of de vragen van een gepubliceerde toets niet meer kunnen worden aangepast. Het aanpassen van de toets kan namelijk ook nog op een later moment, als de toets al gepubliceerd is. Het aanpassen van een toets kan echter alleen gedaan worden door de auteur ervan.