RTTI-online

Door Test-Correct – RTTI-Online koppeling kunt u na afloop van de toets een RTTI export aanmaken.

Als er op uw school gebruik wordt gemaakt van de RTTI® methodiek van DocentPlus® dan kunt u middels Test-Correct véél tijd besparen. Als u voor de afname van de toets de vraagitems een RTTI codering geeft (via het tabblad TAXONOMIE bij ieder vraagitem, klik hier voor meer uitleg over Taxonomie), dan kunt u na afloop van de toets een RTTI export aanmaken.

U gaat in het menu ‘toetsing’ naar de tegel ‘becijferd’. U opent de toets. Rechtsboven ziet u verschillende knoppen.

Indien uw school een contract heeft voor de automatische Test-Correct – RTTI-Online koppeling, ziet u een knop ‘Exporteren naar RTTI’. Indien dit contract niet actief is,ziet u een knop ‘RTTI-export’.

Indien u op de knop ‘Exporteren naar RTTI’ drukt, worden de toets- en scoregegevens automatisch naar RTTI-Online gestuurd. U kunt in RTTI-Online cijfers geven en analyses bekijken.

Indien u op de knop ‘RTTI-export’ klikt, downloadt het systeem de RTTI-score als een CSV bestand. Open dit CSV bestand in een spreadsheet.

LET OP: als u gebruik maakt van Microsoft Excel moet u het CSV bestand niet openen, maar importeren in een leeg werkblad.U krijgt nu een overzicht zoals te zien is in deze afbeelding.

40

Afb. Een voorbeeld van het exporteren van de RTTI resultaten naar een .csv bestand

Om deze RTTI-scorelijst af te lezen verwijzen wij u naar de publicaties van DocentPlus®.