RTTI-online koppeling en export

Toetsgegevens kunnen direct na afname automatisch geëxporteerd worden naar RTTI-online, of voor eigen gebruik gedownload worden

Als er op jouw school gebruik wordt gemaakt van de RTTI® methodiek van DocentPlus® dan kun je met Test-Correct véél tijd besparen. Er zijn twee manieren om met de RTTI-methodiek om te gaan binnen Test-Correct.

Wanneer jouw onderwijsinstelling Test-Correct heeft gekoppeld met RTTI-online

Wanneer jouw onderwijsinstelling Test-Correct niet heeft gekoppeld met RTTI-online

Wanneer Test-Correct is gekoppeld met RTTI-online

Wanneer Test-Correct is gekoppeld met RTTI-online dan krijg je wanneer een toets wordt ingepland de volgende optie te zien:

Resultaten toetsafname exporteren naar RTTI-online

Wanneer deze optie wordt geactiveerd dan worden de toetsresultaten automatisch doorgezonden naar RTTI-online zodra de toets na afname wordt ingenomen. Normeren en becijferen gebeurt in dit geval niet binnen Test-Correct maar binnen het platform van RTTI-online. (zie afb. 1)

Testt-Correct-toets-plannen-RTTI-online(afbeelding 1 - een toets plannen voor export naar RTTI-online)

Wanneer Test-Correct niet is gekoppeld met RTTI-online

Ook wanneer voor jouw onderwijsinstelling nog geen koppeling tot stand is gebracht tussen RTTI-online en Test-Correct kun je de toetsresultaten volgens de RTTI-methodiek verwerken. Je kan in dit geval een export downloaden van de toetsresultaten voor eigen gebruik. Je gebruikt hiervoor - wanneer een toets is becijferd - de knop RTTI-export (zie afb. 2)

test-correct-toets-becijferd-rtti-export( afbeelding 2 - een RTTI-Export downloaden)

Hoe zorg ik dat mijn toetsvragen aansluiten op de RTTI-methodiek?

Als je vóór de afname van een toets de vraagitems een RTTI-codering hebt gegeven dan kun je na afloop van de toets een export naar RTTI-online uitvoeren of een csv-bestand downloaden.

Je kiest voor elk vraagitem de gewenste RTTI-codering via het tabblad TAXONOMIE. Voor meer  informatie over Taxonomie lees je het artikel: Hoe creëer ik een vraagitem.

Een RTTI-export downloaden en/of verwerken

1. Ga in het menu ‘toetsing’ naar de tegel ‘becijferd’.
  2. Open de becijferde toets. Rechtsboven zie je verschillende knoppen.
  3. Wanneer jouw onderwijsinstelling een contract heeft voor de automatische Test-Correct /  RTTI-online koppeling, zie je de knop ‘Exporteren naar RTTI’. Indien dit contract niet actief is, zie je de knop ‘RTTI-export’.
    1. Indien je op de knop ‘Exporteren naar RTTI’ drukt, worden de toets- en scoregegevens automatisch naar RTTI-Online gestuurd. Je kan vervolgens in RTTI-online cijfers geven en analyses bekijken.
    2. Indien je op de knop ‘RTTI-export’ drukt, downloadt het platorm de RTTI-score als een CSV bestand. Open dit CSV bestand in een spreadsheet-programma.

LET OP: als je gebruik maakt van Microsoft Excel open je eerst binnen Excel een nieuw spreadsheet en importeer je het CSV bestand naar een leeg werkblad vanuit het tabblad 'gegevens'>gegevens ophalen. Je krijgt dan een overzicht te zien zoals in afbeelding 3.

40

(Afbeelding 3 - Een voorbeeld van het exporteren van de RTTI resultaten naar een .csv bestand)

Om deze RTTI-scorelijst af te lezen verwijzen wij u naar de publicaties van DocentPlus®.