Toets maken

Als student een toets maken, zo doe je dat!

Wanneer jouw docent een toets gaat afnemen met Test-Correct geeft jouw docent aan of je moet inloggen met je eigen account of dat je moet inloggen met een Toetscode.

💡 Tip: Download van tevoren de Test-Correct App die hoort bij jouw apparaat.

In dit artikel leggen we uit hoe je de toets kunt starten op de twee verschillende manieren en hoe je de toets moet maken en inleveren.

Stappenplan toets maken met je eigen account:

Toets starten met je eigen account

Je opent de Test-Correct app op je laptop of tablet of je opent een internetbrowser en gaat naar welcome.test-correct.nl/login. Je komt in het inlogscherm terecht, je kunt op twee manieren inloggen. Inloggen met je e-mailadres en wachtwoord of inloggen via Entree (afbeelding 1). Van je docent hoor je welke van de twee manieren je moet kiezen.

Wanneer je bent ingelogd kom je in jouw Dashboard terecht (afbeelding 2). Als je op het Dashboard kijkt, dan zie je daar een overzicht van alle toetsen die door je docenten zijn klaargezet. De toetsen die je vandaag gaat maken hebben een groene knop Maken achter zich staan. Kies de toets uit die je op dit moment gaat maken en klik op Maken (afbeelding 3).

Je komt nu terecht op het overzichtsscherm van je toets. Hier zie je de informatie over afnamedag, surveillant, hoe vaak een toets meetelt, in welke klas of groep de toets wordt afgenomen en eventuele extra informatie die de docent heeft toegevoegd aan de toets. Wanneer de docent de toets start verschijnt bij jou de knop Toets starten. Klik hierop om je toets te starten (afbeelding 4).

Toets maken

Afhankelijk van het vraagtype zie je een andere opmaak. Heb je een open vraag, dan zie je een antwoordveld waar je in kunt typen (afbeelding 5). Heb je een gesloten vraag, dan zie je een ander scherm afhankelijk van de vraagtype die je krijgt (afbeelding 6). Als je een antwoord hebt ingevuld klik je op Volgende vraag (afbeelding 7).

Aan de bovenkant van het scherm zie je de vraagnummers terug in bolletjes (afbeelding 8). Elke kleur heeft zijn eigen betekenis:

• een groen bolletje is een ingevulde vraag,
  • een doorzichtig bolletje is niet ingevuld;
  • en donker blauw bolletje is de vraag waar je nu naar kijkt.

Op deze manier kan je zien hoever je al in de toets bent en welke vragen je nog moet invullen.

Wanneer je nu gebruik probeert te maken van niet toegestane app's, toetsencombinaties of ander materiaal buiten de app om, dan kan de toets ingenomen worden door de docent of surveillant. Lees hier meer over fraude meldingen in je scherm.

Toets afronden en inleveren

Aan het eind van de toets veranderd de knop Volgende vraag in de knop Toets bekijken (afbeelding 9). Klik hierop om in één overzicht alle vragen en antwoorden nog een terug te zien. Hiervoor scroll je in je scherm naar beneden. Wil je een antwoord veranderen? Klik dan op de knop Antwoord aanpassen (afbeelding 10). Als je je antwoord aangepast hebt klik je rechts bovenin op Toets bekijken om weer in het toetsoverzicht te komen (afbeelding 11).

Tevreden met je antwoorden? Klik dan op Inleveren om de toets in te leveren bij je docent (afbeelding 12). Je krijgt nu een pop-up te zien. Controleer of alle vragen gemaakt zijn. Klik op Inleveren wanneer je de toets definitief wilt inleveren (afbeelding 13). Je toets is nu ingeleverd.

Let op: Wanneer je de toets weer probeert te openen krijg je de melding dat de toets is afgerond en niet meer geopend kan worden (afbeelding 14). Alleen je docent kan nu de toets opnieuw open zetten voor je.

Mocht je tijdens de toets vragen hebben over het maken van de toets of loop je tegen problemen aan? Geef dit aan bij de surveillant of de docent die bij de toets aanwezig is. Zij helpen je dan verder op weg of schakelen onze hulp in.

Terug naar boven.

Stappenplan Toets starten met een toetscode in Test-Direct

Toets starten met Test-Direct

Je opent de Test-Correct app op je laptop of tablet of je opent een internetbrowser en gaat naar portal.test-correct.nl. Je klikt vervolgens op Inloggen met Test-Direct (afbeelding 1). Hier vul je je voornaam en achternaam in, een tussenvoegsel is optioneel. Als laatst vul je hier de toetscode in van 6 cijfers die je ontvangt van de docent (afbeelding 2). Klik op Inloggen (afbeelding 3). Je komt nu terecht op het overzichtsscherm van je toets. Hier zie je de informatie over afnamedag, surveillant, hoe vaak een toets meetelt, in welke klas of groep de toets wordt afgenomen en eventuele extra informatie die de docent heeft toegevoegd aan de toets (afbeelding 4). Wanneer de docent de toets start verschijnt bij jou de knop Toets starten. Klik hierop om je toets te starten (afbeelding 5).

Het maken van de toets verloopt nu hetzelfde als wanneer je een toets maakt met je eigen account, lees hierboven hoe dat in zijn werk gaat.

Toets afronden en inleveren

Aan het eind van de toets veranderd de knop Volgende vraag in de knop Toets bekijken (afbeelding 6). Klik hierop om in één overzicht alle vragen en antwoorden nog een terug te zien. Hiervoor scroll je in je scherm naar beneden. Wil je een antwoord veranderen? Klik dan op de knop Antwoord aanpassen. Tevreden met je antwoorden? Klik dan op Inleveren om de toets in te leveren bij je docent (afbeelding 7). Je krijgt nu een pop-up te zien. Controleer of alle vragen gemaakt zijn. Klik op Inleveren wanneer je de toets definitief wilt inleveren (afbeeldling 8). Je toets is nu ingeleverd (afbeelding 9).

Let op: Je kunt de toets nu niet meer openen om te bewerken.

Mocht je tijdens de toets vragen hebben over het maken van de toets of loop je tegen problemen aan? Geef dit aan bij de surveillant of de docent die bij de toets aanwezig is. Zij helpen je dan verder op weg of schakelen onze hulp in.

Terug naar boven.