Systeemvereisten

In dit artikel vind je een overzicht van minimale systeemvereisten voor het draaien van de Test-Correct applicatie.

Om ervoor te zorgen dat de app goed kan draaien en alle functies kan uitvoeren die nodig zijn voor een soepele en beveiligde afname zijn er enkele minimum systeemvereisten. In de onderstaande lijst vind je minimum systeemeisen voor reeds aangeschafte apparaten. Voldoet je apparaat niet aan deze minimum eisen, dan kan een correcte afname niet worden verzekerd. We raden je in dat geval aan om een ander apparaat te gebruiken dat wel voldoet aan deze eisen. Mocht je een nieuw apparaat aan gaan schaffen en in de toekomst ook graag de app van Test-Correct gebruiken, dan raden we je aan om een apparaat aan te schaffen die ten minste voldoet aan de aanbevolen systeemeisen.

Windows laptop / computer

Componenten Minimale systeemeisen Aanbevolen systeemeisen
Werkgeheugen 4 GB RAM 8 GB RAM
Processor 4 cores / 4 threads 4 cores  8 threads
Vrije schijfruimte App grootte, zie store App grootte, zie store
Windows OS* Windows 10 (64 bit), Windows 11 Windows 11

*Windows S wordt niet ondersteund.

MacBooks

Componenten Minimale systeemeisen Aanbevolen systeemeisen
Werkgeheugen 4 GB RAM 8 GB RAM
Processor 4 cores / 4 threads 4 cores / 8 threads
Vrije schijfruimte App grootte, zie store App grootte, zie store
MacOS MacOS 12 (Monterey) Meeste recente
Release datum apparaat 3 jaar geleden Afhankelijk van duur schoolloopbaan**

**Apparaat release datum is leidend bij Apple MacBooks. A.d.h.v. de releasedate bepaald Apple tot wanneer een apparaat macOS updates ontvangt. Vaak is dit 7 jaar na release. Door een apparaat te kiezen die recenter is uitgekomen, heb je een apparaat waarmee je een schoolloopbaan lang kan werken met de meest recente beveiligingsupdates.

iPad

Componenten Minimale systeemeisen Aanbevolen systeemeisen
iPad versie iPad 7e generatie iPad 9e generatie of iPad Air 3 en meer recent
iPadOS iPadOS 17 Meest recent iPadOS

Chromebooks

Chromebooks worden alleen ondersteund in samenwerking met de ICT-afdeling van de school. Wanneer een Chromebook persoonlijk wordt aangeschaft assisteren wij alleen in samenwerking met de ICT-afdeling van de school. Dit heeft te maken met het installeren en beheren van de app. Het is niet mogelijk om de app op individuele basis te installeren zonder ondersteuning vanuit de ICT-afdeling van de school. Doordat ChromeOS snel wordt ontwikkeld raden we aan om Chromebooks aan te schaffen die draaien op de meest recente ChromeOS en een minimum van 4GB RAM bevatten.