Help, ik heb geen Apple ID (MacBook)

Voor het downloaden van apps uit de Mac App Store moet je ingelogd zijn in een Apple Account. Maar wat als je geen account hebt?

Heb je zelf geen eigen Apple ID?

De makkelijkste optie is natuurlijk om een Apple ID aan te maken. Dit is echter — door de minimum leeftijd voor het aanmaken van een account — niet voor onze jongere gebruikers mogelijk. Je kunt op een MacBook wel een tweede gebruikersaccount aanmaken op de MacBook voor bijvoorbeeld een ouder of verzorger.  Wanneer deze de gebruikersaccount koppelt aan een Apple ID en vervolgens vanuit deze gebruikersaccount de Test-Correct app installeert, dan is de app ook beschikbaar voor overige gebruikers op de MacBook wanneer deze met de eigen gebruikersaccount inloggen.

Aanmaken van een Apple ID
Ouders of verzorgers die zelf nog geen Apple ID hebben, kunnen hier lezen hoe ze een Apple ID kunnen aanmaken.

Inloggen met jouw Apple ID
Wanneer Ouders of verzorgers al een Apple ID account hebben of deze zojuist hebben aangemaakt, kunnen hier hier lezen hoe zij kunnen inloggen op de MacBook.

Downloaden van de Test-Correct app
De laatste stap is om op onze download pagina op de knop app-download-macbook-256x84 te klikken. De website stuurt je door naar de Appstore waar je de meest recente versie van Test-Correct kan installeren.

Uitloggen van het account
Nadat de Test-Correct App is geïnstalleerd met behulp van de  Apple ID van een ouder of verzorger, dan kun je op deze account gerust uitloggen. Het is niet nodig om ingelogd te blijven in een Apple ID wanneer de Test-Correct app al is geïnstalleerd. Hier lees je waar je dit doet.

Mocht het Apple ID account in de toekomst niet meer nodig zijn, dan kunnen ouders en verzorgers deze ook altijd verwijderen. Hoe dit werkt lees je hier.