Wat is Test-Direct

Test-Direct is direct en simpel toetsen, zonder student-accounts. Pak een toets, plan deze in en geef de inlogcode aan je studenten. Ze kunnen direct aan de slag!

Inleiding

Met Test-Direct start je een toets welke direct afgenomen kan worden door elke student met de inlogcode. Je studenten hebben daarvoor geen account nodig. Ze gebruiken de inlogcode om deel te nemen aan de toets, vullen hun naam in, en creëren daarmee een tijdelijke account specifiek voor het maken en het bespreken van een specifieke toets.

Een Test-Direct toets afnemen

Plan een toets in vanuit de toetsenbank of vanuit een toets zelf. (Zie ook toets inplannen)

Activeer de optie ‘Test-Direct Toestaan’ (afbeelding 1).

testdirect_doc_toetsstartenafbeelding 1.

Activeer eventueel de optie ‘browsertoetsen voor iedereen toestaan’ wanneer studenten de toets mogen maken zonder gebruik te maken van de beveiligde Test-Correct App.

Je beland in de geplande toets (afbeelding 2). Bovenin beeld staat de code waarmee studenten aan de toets kunnen deelnemen (student inlogtoetscode). Studenten die inloggen met de toetscode verschijnen één voor één onder in beeld. Eventueel kunnen studenten met een bestaande account handmatig toegevoegd worden aan de toets. Wanneer een student in de wachtkamer van de toets plaats heeft genomen wordt de student groen weergegeven. De student is klaar om de toets te starten.

testdirect_doc_geplandetoetsafbeelding 2 - geplande toetsscherm

De student zelf ziet de toetsgegevens in beeld en eventueel de introductietekst welke door de docent is toegevoegd.

Druk op 'Toets afnemen' wanneer je als docent de toets wil starten. De toets wordt vrijgegeven aan studenten. Studenten in de wachtkamer krijgen de knop ‘toets starten’ te zien (afbeelding 3) en kunnen de toets vanaf dit moment openen. De docent krijgt het surveillancescherm te zien. Voor meer informatie met betrekking tot surveilleren, zie surveilleren.

testdirect_stud_wachtkamer01afbeelding 3. De studenten wachtruimte

Een Test-Direct toets afsluiten en bespreken

Wanneer een Test-Direct toets wordt ingenomen door de docent dan worden studenten die zonder account deelnemen aan een toets automatisch uitgelogd. Zij kunnen daarna opnieuw inloggen met dezelfde toetscode en dezelfde naam als welke zij hebben gebruikt voor het maken van de toets.