Wat is Test-Direct

Test-Direct is direct en simpel toetsen, zonder student-accounts. Pak een toets, plan deze in en geef de inlogcode aan je studenten. Ze kunnen direct aan de slag!

Met Test-Direct start je een toets welke direct afgenomen kan worden door elke student met de inlogcode. Je studenten hebben daarvoor geen account nodig. Ze gebruiken de inlogcode om deel te nemen aan de toets, vullen hun naam in, en creëren daarmee een tijdelijk account specifiek voor het maken en het bespreken van een specifieke toets.

Stappenplan afnemen van een Test-Direct toets:

Plan een toets in vanuit de toetsenbank of vanuit een toets zelf (afbeelding 1). Voor meer informatie over een toets inplannen, klik hier.

Activeer de optie Test-Direct toestaan (afbeelding 2). Activeer eventueel de optie Browsertoetsen toestaan (afbeelding 3) wanneer studenten de toets mogen maken zonder gebruik te maken van de beveiligde Test-Correct app. Ga direct naar je ingeplande toets (afbeelding 4).

Je belandt in de geplande toets (afbeelding 5). Bovenin beeld staat de code waarmee studenten aan de toets kunnen deelnemen (student inlogtoetscode). Let op: studenten hoeven enkel de zes cijfers in te vullen, de letters AA worden automatisch ingevuld.

Studenten die inloggen met de toetscode verschijnen één voor één onder in beeld. Eventueel kunnen studenten met een bestaand account handmatig toegevoegd worden aan de toets. Wanneer een student in de wachtkamer van de toets plaats heeft genomen wordt de student groen weergegeven (afbeelding 6). De student is klaar om de toets te starten.

De student zelf ziet de toetsgegevens in beeld en eventueel de introductietekst welke door de docent is toegevoegd. Voor meer informatie vanuit de studentkant klik hier.

Klik op Toets afnemen (afbeelding 7) wanneer je als docent de toets wil starten. Je krijgt een pop-up melding met de waarschuwing dat Test-Direct toetsen is toegestaan (afbeelding 8). Klik op Ja om de toets vrij te geven aan studenten. Studenten in de wachtkamer krijgen de knop Toets starten te zien en kunnen de toets vanaf dit moment openen. De docent krijgt het surveillancescherm te zien met als klas(sen) “Test-Direct” (afbeelding 9). Voor meer informatie zie surveilleren.

Een Test-Direct toets afsluiten en bespreken

Wanneer een Test-Direct toets wordt ingenomen door de docent dan worden studenten die zonder account deelnemen aan een toets automatisch uitgelogd. Zij kunnen daarna opnieuw inloggen met dezelfde toetscode en dezelfde naam, als welke zij hebben gebruikt voor het maken van de toets, om deel te nemen aan de CO-Learning (lees hier meer over CO-Learning). Mochten leerlingen hun inlognaam zijn vergeten of spelfouten hebben gemaakt, ziet de docent een overzicht van de leerlingen en de schrijfwijze van de namen bij het bespreken van de toets.