Voorleesfunctie

Wanneer de voorleesfunctie is geactiveerd kan een student de tekst van een toetsvraag laten voorlezen door zijn of haar computer.

Wanneer je als student recht hebt op verklanking (het laten voorlezen van teksten), dan kan je hier ook gebruik van maken bij Test-Correct. Jouw school kan aan de support afdeling van Test-Correct doorgeven dat jij hier recht op hebt. Je krijgt dan automatisch toegang tot het voorlezen van vragen en antwoorden bij elke toets of opdracht die je in Test-Correct maakt. Kijk naar het stappenplan en lees hieronder door hoe dit werkt.

Stappenplan voorleesfunctie gebruiken

Zorg er in eerste instantie voor dat je in de opdracht of toets komt. Dit doe je door achter de toets op Maken te klikken (afbeelding 1) en vervolgens op Toets starten (afbeelding 2). Klik hier wanneer je meer uitleg wilt over het maken van een toets. Wanneer je eenmaal in de toets bent kan je op verschillende manieren gebruik maken van de voorleesfunctie.

• Alle tekst laten voorlezen: klik hiervoor onder het antwoordveld op Lees voor (afbeelding 3).
  • De geselecteerde tekst laten voorlezen: selecteer hiervoor het deel van de tekst dat je wilt laten voorlezen uit je eigen antwoord en klik op de Lees voor pop-up die dan verschijnt (afbeelding 4).
  • Het gegeven antwoord laten voorlezen: rechts bovenin het hoekje van je antwoordveld vind je een bolletje met een praatwolkje () erin. Klik hierop om alles dat in het antwoordveld staat voor te laten lezen (afbeelding 5).

Heb je meer informatie nodig over het maken van toetsen? Klik dan hier.