Toets aanpassen

Wil je een toets aanpassen waarvan je geen auteur bent? Een kopie maken is de oplossing.

Enkel de auteur (maker) van een toets mag deze wijzigen, dit kan jouw collega of één van onze toetsenbakkers zijn die voor jou de toets heeft geconstrueerd.

Om auteur van een toets te worden (en die vervolgens te kunnen aanpassen) moet je een kopie maken van de toets.

Stappenplan Toets aanpassen:

Kopie maken van een toets

• Je gaat naar de Toetsenbank (afbeelding 1) en vervolgens naar het tabblad School (afbeelding 2).
  • Je klikt op het menu-icoon (menudots) rechts van de toets die je wilt aanpassen, kies Kopie maken (afbeelding 3).

De nieuwe toets krijgt de titel Kopie #1 [originele toetstitel]. Je bent nu de auteur van de nieuwe toets. Nu kun je alles in de toets naar wens wijzigen, zonder dat je het werk van jouw collega aanpast. De gekopieerde toets komt nu ook bij jouw persoonlijke toetsen te staan.

Wil je de titel van de toets aanpassen? Zo doe je dat:

• Open de nieuwe toets door op de titel van de toets te klikken in het tabblad Persoonlijk onder de tegel Toetsenbank (afbeelding 4).
  • Je klikt op het menu-icoon (settings), nu openen de Toets instellingen (afbeelding 5).
  • Er opent een pop-up menu van de Toets instellingen (afbeelding 6). Wijzig de titel van de toets naar je eigen titel.
  • Nadat je de naam van de toets hebt gewijzigd klik je op opslaan.
  • Er opent een nieuwe pop-up: Verbetering of nieuwe toets? (afbeelding 7). Als je alleen de titel van de toets hebt gewijzigd klik je op de wijziging als een Toets verbetering en vervolgens op Bevestigen (afbeelding 8). Als je kiest voor de optie Nieuwe toets maken dan komt zowel de toets met de nieuwe naam als de toets met de titel Kopie #1 [originele toetstitel] bij je persoonlijke toetsen te staan en heb je dus twee exact dezelfde toetsen.