Toets printen/afdrukken

Je kunt als docent een toets afdrukken voor afname op papier. Je kunt ook een afgenomen toets afdrukken - inclusief de gegeven antwoorden - voor offline nakijkwerk.

Je kunt verschillende type toetsen afdrukken/printen vanuit je Test-Correct account.

Toets afdrukken vanuit de Itembank

Toets afdrukken vanuit Geplande Toetsen

Toets afdrukken vanuit Nakijken

Blanco toets afdrukken

Je kunt een blanco toets afdrukken/printen en vervolgens offline afnemen. In een blanco toets worden alleen de toetsvragen getoond. Het antwoordmodel wordt niet afgedrukt.

• Een blanco toets afdrukken vanuit de Itembank
    Wanneer je een blanco toets afdrukt vanuit de Itembank creeër je een analoge versie van de toets zoals deze op dat moment in de Itembank staat. Je print daarmee de meest recente versie van die specifieke toets.
    • Open de toets met het folder icoon ( map-icoontje ) en klik op de knop PDF in de toets-menubalk. Er wordt een PDF-versie van de toets geopend. Klik op het icoon Afdrukken ( iconPrintPdf ).
  • Een blanco toets afdrukken vanuit Geplande Toetsen
    Op het moment dat je een toets inplant wordt er een automatisch een kopie van de toets gekoppeld aan het afnamemoment. Wanneer je een blanco toets afdrukt vanuit Geplande Toetsen creeër je een analoge versie van de toets zoals deze bestond op het moment dat de toets is ingepland.
    • Open de toets met het folder icoon ( map-icoontje ) en klik op de knop PDF in de toets-menubalk. Er wordt een PDF-versie van de toets geopend. Klik op het icoon Afdrukken ( iconPrintPdf ).

Afgenomen toets afdrukken

Wanneer je een toets print vanuit Nakijken dan worden ook de antwoorden van studenten daarin meegenomen. De toetsvragen worden per student afgedrukt zodat de toets offline nagekeken en becijferd kan worden. Let op dat wanneer de toets nog staat bij Afgenomen deze eerst verplaatst moet worden naar Nakijken.

• Een afgenomen toets afdrukken vanuit Nakijken
    • Open de toets met het folder icoon ( map-icoontje ) en klik op de knop PDF in de toetsmenu-balk. Er wordt een PDF-versie van de toets geopend. Klik op het icoon Afdrukken ( iconPrintPdf ).

Terug naar boven

Melding: 'stream must have data'
Krijg je een foutmelding in het PDF document met bovenstaande tekst dan zijn er afbeeldingen of andere bestanden in de toets gehost buiten het domein van Test-Correct. (Er is bijvoorbeeld een plaatje toegevoegd via het webadres van een andere website).
Controleer de locatie van alle handmatig toegevoegde content. Klik bijvoorbeeld met de rechter muisknop op een afbeelding en controleer de afbeeldingslocatie of eigenschappen.