Toets bespreken

Wil je een toets met je docent en klasgenoten op afstand bespreken? Zo doe je dat!

1. Open de Teams applicatie op je desktop.
  2. Neem deel aan de vergadering die je docent heeft gestart. Dit doe je door op de knop “Deelnemen” te klikken bij de vergadering die je docent heeft gestart en het bijbehorende kanaal.
  3. Open in een browser Test-Correct: https://portal.test-correct.nl/ en log in.
  4. Ga een toets bespreken
    • Ga naar Toetsing → Te bespreken → Klik op het bijbehorende mapje bij de toets die jullie gaan bespreken.
  5. Zorg er nu voor dat je het scherm van de docent via Microsoft Teams kunt bekijken en je eigen Test-Correct scherm tegelijkertijd kunt zien. Dit kun je doen door de vensters naast elkaar te zetten.
    • Op Windows doe je dit door op de webbrowser te klikken en vervolgens “Windowstoets+pijltje naar rechts” op je toetsenbord in te drukken. Selecteer vervolgens aan de linkerkant het Microsoft Teams venster.
    • Op MacOS doe je dit door de knop ‘Schermvullende weergave’ (schermvullende weergave) ingedrukt te houden en vervolgens op de optie “Plaats venster rechts in scherm” te kiezen.

na kiezen

Het resultaat ziet er als volgt uit:

Links zie je het scherm van de docent en rechts zie je je eigen scherm voor de toetsbespreking.

na toetsbespreking