Toets inzien door student na nakijken en becijferen

Bij toets inzage krijgen studenten de kans om hun antwoorden te bekijken en om hun gekregen beoordelingen door de docent te keuren. Daar waar nodig kan de student bij jou aan de bel trekken.

Je kan jouw studenten de mogelijkheid geven om hun eigen toets nog eens in te zien. Het openzetten van een toets voor inzage kan op twee momenten.

1. Na het bespreken van de toets door middel van de CO-Learning module;
  2. Na het nakijken en becijferen van de toets door de docent.

Dit artikel gaat over de uitleg van optie twee, voor meer informatie over optie één, klik hier.

Stappenplan toets inzien na nakijken en becijferen:

Als je de toets hebt nagekeken en becijferd kom je automatisch in het overzicht van de resultaten van de toets (afbeelding 1). Lees hier verder hoe je een toets kunt nakijken en becijferen. In het overzicht van de resultaten van de toets klik je op de knop Openzetten (afbeelding 1). Je krijgt nu een pop-up scherm te zien met drie opties (afbeelding 2):

1. Mogelijkheid tot inzien activeren: als je het inzien door studenten wilt openzetten, vink je de optie Mogelijkheid tot inzien activeren Als je dit doet verschijnt er direct de huidige datum en de huidige tijd + 20 minuten. Datum en tijd kun je desgewenst aanpassen (afbeelding 3).
  2. Toon cijfers: als je deze optie aanklikt zien studenten in hun dashboard het cijfer wat ze voor de toets hebben gehaald. Als je dit nog niet wilt laten weten aan de studenten, vink je deze op niet aan.
  3. Toon antwoordmodel: als je deze optie aanklikt zien studenten op hun eigen scherm het antwoordmodel als ze hun eigen toets inzien (lees hieronder verder bij Wat ziet de student?). Je kan deze optie ook afvinken als je het antwoordmodel wilt presenteren op het schoolbord.

Als je alle opties hebt aangevinkt die je wilt klik je op Toepassen (afbeelding 4).

De studenten hebben nu de mogelijkheid om hun eigen resultaten in te zien tot de aangegeven datum en tijd. Als de toets voor inzage openstaat, dan zie je de knop Dichtzetten (afbeelding 5). Als je hierop klikt ontneem je de studenten de mogelijkheid om hun toets in te zien.

Stappenplan - Wat ziet de student?

De student logt in en ziet zijn of haar persoonlijke dashboard (afbeelding 1). Als de docent ervoor gekozen heeft om de cijfers te tonen (onderdeel 2, zoals hierboven beschreven), dan ziet de student onder Laats behaalde resultaten het cijfer staan naast de titel van de toets.

De student klikt op het menu Toetsen en dan op Inzien (afbeelding 2). De student krijgt hier een overzicht te zien van welke toetsen hij/zij kan inzien tot wanneer. De student klikt op de knop Inzien (afbeelding 3) en vervolgens op Inzien starten (afbeelding 4).

De student krijgt een soortgelijk overzicht als tijdens het maken van de toets. Echter ziet hij/zij bij iedere vraag zijn/haar antwoord en daaronder het antwoord van het antwoordmodel. Het antwoordmodel is alleen zichtbaar als dit door de docent is aangevinkt (onderdeel 3, zoals hierboven beschreven).

Tevens krijgt de student ook inzicht in hoeveel punten hij/zij verdiend heeft bij deze vraag (afbeelding 5). Onder Jouw score staat het aantal verdiende punten weergegeven. Daarboven staat hoeveel punten er maximaal verdient konden worden bij deze vraag. Dit ziet er in het voorbeeld als volgt uit:

• 1 / 2: dit betekent dat de student slechts één van de twee punten heeft gekregen.

Als de docent feedback heeft achtergelaten voor de student, dan kan de student dit terugzien door op het kladblokje te klikken (afbeelding 6). De student kan op de knop Volgende klikken om door te gaan naar de volgende vraag. Als de student bij de laatste vraag is aangekomen is de knop Volgende veranderd in de knop Afsluiten (afbeelding 7). Als de student op Afsluiten klikt keert de student terug naar het overzicht van alle toetsen om in te zien.