Toets maken

Zo gebruik je als student de app om een toets te maken!

1. Ga naar https://www.test-correct.nl/downloads/ en download de Test-Correct applicatie die hoort bij jouw besturingssysteem.
  2. Open de applicatie.
  3. Vul je school-emailadres en wachtwoord in. Deze heb je in een email van ons ontvangen.

login

4. Top! Je bent ingelogd en zit nu in je “dashboard”. Als je ingeplande toetsen hebt, kun je deze vinden in het venster “Geplande toetsen”

tc020

5. Als je geen toetsen kan vinden maar je weet zeker dat je docent inmiddels een toets heeft ingepland, klik dan op het “dolfijntje” om het scherm te verversen.

6. Klik op “Nu maken” om de toetsruimte te betreden.

7. Wacht eventjes totdat jouw docent de toets voor iedereen laat starten.

tc021

Tip. De knop "nu maken" werkt alleen op de aangegeven datum. Je kan op die dag de toetsruimte betreden maar je ziet de inhoud van de toets pas wanneer je docent of een surveillant de toets voor iedereen open zet.

8. De toets is gestart! Dit is een voorbeeld van het toets scherm. Je kan nu de vragen beantwoorden.gatentekstvraag

9. Bovenin het scherm zie je het totaal aantal vragen van de toets. In het voorbeeld hierboven bestaat de toets uit 6 vragen. Wat betekent elke kleur?

• Grijs: je hebt nog geen antwoord gegeven op deze vraag.
  • Donker groen: Je hebt een antwoord gegeven op deze vraag.
  • Licht groen: je staat nu op deze vraag.

10. Als je een antwoord hebt gegeven en je wilt verder naar de volgende vraag, klik op “Volgende vraag”, of klik op een blokje bovenin om naar de desbetreffende vraag te gaan.

11. Het laatste blokje bovenin het scherm 11scherm is het “overzicht scherm”. Hier kun je alle vragen en jouw gegeven antwoorden op één pagina terug zien. Dit is vooral handig wanneer je je antwoorden wilt checken. Let op: hier kun je GEEN antwoorden geven. Als je terug wilt naar een vraag om deze te wijzigen, moet je in de bovenste balk op het vraagnummer klikken.

12. Als je klaar bent met de toets, klik rechtsboven op “Inleveren”. Let op: als je de toets hebt ingeleverd kun je geen antwoorden meer geven of wijzigen.

Het team van Test-Correct wenst jou heel veel succes met al je toetsen!!

Voor vragen tijdens het maken van je toets kun je terecht bij je docent of de surveillant.

Let op! Als je tijdens je toets gebruik probeert te maken van niet toegestane app's of toets-combinaties dan kan je toets automatisch ingenomen worden. Alleen je docent of een surveillant heeft de optie om je toets weer vrij te geven, afhankelijk van wat je hebt geprobeerd te doen.