Fraude door studenten

Naast het overzicht over de voortgang, biedt het surveillantenscherm ook monitoring van potentiële fraude door studenten.

Als een student één van de volgende handelingen verricht, dan wordt de surveillant direct op de hoogte gebracht over deze handeling van de desbetreffende student:

• Het verlaten van Test-Correct voordat de toets is ingeleverd.
  • Het opnieuw inloggen in Test-correct.

Stappenplan monitoring fraude door studenten:

Op het moment dat een student één van bovenstaande acties uitvoert, dan ontstaat er op twee plekken in het surveillantenscherm een waarschuwingsteken (afbeelding 1).

• Je ziet direct onder Huidige tijd een waarschuwingssymbool gevolgd door een getal. Het getal geeft aan bij hoeveel studenten een frauduleuze handeling is geconstateerd.
  • Je ziet naast de naam van desbetreffende student een waarschuwingssymbool (een gekleurde driehoek). Als je op dit waarschuwingssymbool klikt, dan krijg je een overzicht van alle frauduleuze handelingen van deze student, die je nog niet eerder gezien hebt (afbeelding 2).

Als het systeem fraude ontdekt bij een student, dan zal de interface van deze student omrand worden met rood, lees hier verder over wat de student ziet bij een frauduleuze handeling. Op deze manier krijgt de student direct te weten dat er een fraudemelding is verzonden naar de surveillant. Jij als surveillant moet iedere notificatie van fraude als ‘gezien’ afvinken wil de student weer een neutrale interface terug krijgen (afbeelding 3). Je kunt er overigens voor kiezen om notities toe te voegen bij iedere frauduleuze handeling (afbeelding 4). Deze notities zijn terug te lezen door de vakdocent tijdens het nakijken. Als je de notificaties van fraude hebt afgevinkt klik dan op de knop Sluiten (afbeelding 5) om weer terug te gaan naar het overzicht met alle studenten.