Surveilleren - Wat de student ziet

Hier lees je wat de student ziet tijdens het maken van een toets.

Stappenplan van wat de student ziet tijdens het maken van een toets:

Studenten kunnen enkel toetsen openen op de dag dat ze ingepland staan. Zodra de student inlogt via de portal van Test-Correct ziet de student zijn/haar dashboard (afbeelding 1). Zodra de student de toets aanklikt, door op de groene knop Maken te klikken, komt de student in het wachtscherm van de toets (afbeelding 2). In dit scherm ziet de student onder andere de titel van de toets, het vak, de docent en de surveillanten. Ook zijn er twee meldingen zichtbaar: (1) Wachten om toets te maken en (2) Introductie van de docent wordt zichtbaar zodra de toets gemaakt kan worden. Wacht op docent.

Zodra de surveillant de desbetreffende toets start wordt de introductietekst van de docent zichtbaar en komt er een groene Toets starten knop tevoorschijn (afbeelding 3). Zodra de student op de startknop drukt komt hij/zij in de toets terecht.

In afbeelding 4 zie je een voorbeeld van hoe vraag in de toets eruit ziet voor de student. Voor meer uitleg over de onderdelen bij het toets-scherm van de student, lees hier verder.

Fraude door student

Als een student een frauduleuze handeling verricht, wordt zowel de surveillant als de student hiervan op de hoogte gebracht. Lees hier verder over welke frauduleuze handelingen er zijn en hoe de surveillant hiervan op de hoogte wordt gebracht.

Als het systeem fraude ontdekt bij een student, dan zal de bovenste balk van de student rood omrand worden (afbeelding 5) en zal er een rood uitroepteken verschijnen met Attentie vereist (afbeelding 6). Op deze manier krijgt de student direct te weten dat er een fraudemelding is verzonden naar de surveillant.

Als de surveillant besluit de toets in te nemen van de desbetreffende student, krijgt de student hier een melding van (afbeelding 7). Deze melding wordt ook zichtbaar als de surveillant de toets inneemt voor alle studenten, zodra de tijd van het maken van de toets verlopen is. De leerling krijgt een pop-up te zien dat de toets is ingenomen door de docent en kan dan op de groene knop drukken Dashboard om terug te keren naar zijn/haar dashboard (afbeelding 8).