Student wachtwoord wijzigen door docent

Als docent heb je de mogelijkheid om het wachtwoord van de leerlingen van je klas(sen) te wijzigen. Dit kan je doen door de volgende stappen te volgen.

Stappenplan student wachtwoord wijzigen door docent

Het wijzigen van het wachtwoord voor de student

Wanneer je als docent ingelogd ben in Test-Correct kan je gemakkelijk het wachtwoord van de leerling wijzigen. Klik hiervoor op tabblad Klassen en vervolgens op Mijn klassen (afbeelding 1). Vervolgens zoek je de klas op waar de leerling bij hoort. Klik op het foldericoontje achter deze klas (afbeelding 2). In de klas zoek je de naam van de leerling op waarna je op het sleutelicoontje achter de leerling klikt (afbeelding 3). Je krijgt nu een pop-up waarin je het wachtwoord kunt instellen voor de leerling. Het wachtwoord moet bestaan uit 8 tekens. Wanneer je het wachtwoord in tweevoud ingevoerd hebt klik je op Wijzigen (afbeelding 4). De leerling kan nu met het wachtwoord dat je heeft ingesteld inloggen. Klik hier om te zien hoe een leerling het wachtwoord in kan stellen.

De leerling ontvangt een e-mail van ons met het bericht dat het wachtwoord is veranderd op het e-mailadres dat bij het account geregistreerd staat.

Let op: Wanneer de leerling inlogt met het nieuwe wachtwoord, komt er een nieuwe pop-up in het scherm van de leerling. De leerling kiest nu weer zelf een nieuw wachtwoord van 8 tekens. Dit wachtwoord mag niet gelijk zijn aan het oude wachtwoord of het wachtwoord dat zojuist door de docent is aangemaakt.