Het vraagtype ARQ staat voor Assertion-Reason Question. Hier lees je er verder over.
Voor algemene uitleg over vraagitem creëren, klik hier.
Voor algemene uitleg over toets construeren, klik hier.
ARQ staat voor Assertion-Reason Question. ARQ-vragen zijn gecombineerde juist/onjuist vragen waarbij twee stellingen moeten worden gecombineerd. Binnen één meerkeuzevraag stel je twee beweringen op. Jouw student moet voor beide beweringen beoordelen of deze juist of onjuist zijn (Assertion). Indien beide beweringen juist zijn, dan is het aan jouw student om vast te stellen of er een causaal verband bestaat tussen de twee stellingen. Met andere woorden, kan stelling 1 verklaard worden aan de hand van stelling 2 (Reason)? Dit is een gesloten vraag.
Stappenplan ARQ-vraag maken:
Het tabblad vraagstelling:
Klik op Vraag toevoegen (afbeelding 1) > Nieuwe creëren (afbeelding 2) > ARQ (afbeelding 3). Bij de vraagstelling schrijf je jouw twee stellingen op. Het is aan de leerling om deze stelling, ten eerste, apart van elkaar te beoordelen op (in)correctheid. Indien beide stellingen correct zijn moet de student beoordelen of er een causaal verband bestaat tussen de twee beweringen (afbeelding 4).
Het tabblad Antwoordmodel:
Technisch gezien is de ARQ-vraag een multiplechoicevraag waarbij er vijf standaard alternatieven worden gegeven. De mogelijke antwoorden staan aangegeven met aan de rechterkant achter ieder antwoord een scoreveld. Standaard staan de scores op 0 punten. Je moet de score van het juiste antwoord aanpassen naar minimaal 1 (afbeelding 5).
Door op het oogje () te klikken in de bovenste menubalk (afbeelding 6), kan je het voorbeeld van je vraag zien die je net hebt opgesteld vanuit het oogpunt van de student (afbeelding 7).
Lees voor meer informatie over ARQ-vragen de blog: De ARQ-vraag.