Becijferen

Je hebt de toets genormeerd, tijd om te becijferen. Zo doe je dat.

Stappenplan becijferen:

Navigeren naar Becijferen

Wanneer je klaar bent met normeren, wordt je automatisch naar de pagina Becijferen gebracht. Als je vanuit het dashboard naar Becijferen wilt, ga je naar het menu Afgenomen en dan naar het tabblad Nakijken & Normeren (afbeelding 1). Je hebt nu twee opties om naar Becijferen te komen:

1. Klik op de drie puntjes naast de titel van de toets die je hebt nagekeken en die je wilt normeren. Druk op de knop Becijferen (afbeelding 2).
  2. Klik op de titel van de toets die je hebt nagekeken. Je komt terecht in het nakijkoverzicht. Druk op de knop Becijferen (afbeelding 3).

Let op: de knop Becijferen komt pas tevoorschijn als je de toets hebt genormeerd.

In het scherm zie je bovenaan de algemene Toetsinformatie (afbeelding 4). Daaronder zie je Becijferen. Links zie je een lijst van studenten die zijn uitgenodigd voor het maken van deze toets. In de kolom notities staan alle notities die gemaakt zijn door de surveillant. Hier staat standaard ‘n.v.t.’ als er geen notitie is aangemaakt bij deze student door de surveillant (afbeelding 5).

Alle studenten die de toets hebben gemaakt hebben een cijfer in de kolom Beoordeling. Rechts daarvan ziet je een schuiver die je kunt verschuiven. Als je dat doet verandert het cijfer van de student mee, ongeacht de normering (afbeelding 6).

Als je tevreden bent met de cijfers klik je op de knop Becijferd markeren rechtsboven (afbeelding 7). Zodra je op de knop Becijferd markeren hebt geklikt is de toets becijferd. Je komt dan in het resultatenoverzicht (afbeelding 8). Als de toets becijferd is, kun je de studenten de mogelijkheid geven om hun toets in te zien. Lees hier verder hoe dat in zijn werk gaat.

Als je op de Terug knop drukt kun je de toets terug te vinden in het menu Resultaten.

Let op: Test-Correct stuurt automatisch de cijfers door naar het e-mailadres van de studenten. Dit gebeurt echter pas 5 minuten nadat je de toets becijferd hebt. Zo heb je nog tijd om eventuele vergissingen recht te zetten.