Een examentraining starten met jouw klas

Elke VO docent kan met Test-Correct snel en gemakkelijk een centraal examen uit voorgaande jaren afnemen. Zo doe je dat:

Om van start te gaan met de examentraining navigeer je naar de toetsenbank. Hier staan onder het kopje 'Examenmateriaal' alle examens die we hebben klaargezet voor de vakken waaraan jij gekoppeld bent. Mis je jouw vak? Ons Support Team kan je direct koppelen.

 

docent-menu-examenmateriaal

  • Zoek in het overzicht het examen dat je wil inplannen voor jouw leerlingen. Met het hamburger icoon icon-hamburger achter het examen kun je deze inplannen voor jouw klas.

 

docent-examenmateriaal-plannen

Wil je het examen inplannen voor leerlingen die nog geen Test-Correct account hebben dan laat je vak klas leeg.

  • Geef aan gedurende welke periode jouw leerlingen mogen oefenen en zet het schuifje bij 'Test-Direct toestaan' aan zodat leerlingen zonder account met een toetscode kunnen inloggen.
  • Plan het examen in en je ziet de toetscode waarmee leerlingen kunnen inloggen. De letters AA hoeven niet ingevuld te worden. Zij kunnen nu direct gaan oefenen!

    docent-toetscode-testdirect
  • Nadat de leerlingen het examen gemaakt hebben dien je deze in te nemen. Je vind het examen terug onder het menu 'Ingepland > Lopende opdrachten'
  • Na inname komt het examen te staan onder 'Afgenomen > Mijn afgenomen toetsen'  in de menubalk. Klik op het examen en kies boven Toetsinformatie voor 'CO-Learning'.

    Met CO-Learning kun je tijdens een klassikale bespreking de leerlingen elkaars antwoorden laten nakijken. Als docent toon je het antwoordmodel dat hoort bij een vraag. Ieder gegeven antwoord wordt door twee leerlingen beoordeeld. Geven leerlingen dezelfde score aan een antwoord? Dan is dit vrijwel altijd hetzelfde als de score van de docent en hoef je open vragen naderhand niet meer na te kijken. Omdat ook de gesloten vragen automatisch nagekeken worden rollen de resultaten vrijwel direct uit het examen!

Lees hier meer over CO-Learning binnen Test-Correct

TIP
Leerlingen die een toets via Test-Direct hebben gemaakt kunnen deelnemen aan de CO-Learning sessie door in te loggen via Test-Direct met dezelfde naam en toetscode als waarmee zij het examen eerder al hebben gemaakt.

Zijn ze deze vergeten, of hebben ze een spelfout gemaakt? Als docent zie je binnen de toets de exacte naam waaronder ze het examen hebben gemaakt.

Let op!
Een opdracht/examen welke via Test-Direct door een leerling afgenomen wordt moet nadat de leerling gestart is ineens afgerond worden. Het is niet mogelijk deze op een later moment te heropenen. Een opdracht/examen welke door een leerling gemaakt wordt met een Test-Correct account kan op dezelfde wijze heropend worden als een reguliere toets, zelfs wanneer de opdracht/het examen voor meerdere dagen geopend wordt.