Juist / Onjuist vraag

Bij het vraagtype juist/onjuist vraag moet de student aangeven of een stelling juist of onjuist is.

Voor algemene uitleg over vraagitem creëren, klik hier.

Voor algemene uitleg over toets construeren, klik hier.

Dit is een gesloten vraag, het systeem kan de antwoorden van de studenten automatisch nakijken. Vaak wordt bij deze vraag een stelling gegeven. De student moet dan aangeven of deze juist of onjuist is.

Stappenplan Juist / Onjuist vraag maken

Het tabblad Vraagstelling:

Klik op Vraag toevoegen (afbeelding 1) > Nieuwe creëren (afbeelding 2) > Juist / onjuist (afbeelding 3)Bij de vraagstelling moet je jouw vraag formuleren (afbeelding 4).

Het tabblad Antwoordmodel:

Hier krijgt je de optie om het juiste antwoord aan te geven: Juist of Onjuist (afbeelding 5).

Klik op het oogje (oog-icoontje-3) in de bovenste menubalk (afbeelding 6) om te zien hoe de vraag eruitziet voor de student (afbeelding 7).