Meerkeuzevraag

Bij het vraagtype meerkeuzevraag geef je de student meerdere antwoordmogelijkheden om het juiste antwoord uit te kiezen.

Voor algemene uitleg over vraagitem creëren, klik hier. 

Voor algemene uitleg over toets construeren, klik hier. 

 

Stappenplan meerkeuzevraag maken

Het tabblad Vraagstelling:

Klik op Vraag toevoegen (afbeelding 1) > Nieuwe creëren (afbeelding 2) > Meerkeuze (afbeelding 3). Bij de vraagstelling moet je jouw vraag formuleren (afbeelding 4).

 

Het tabblad Antwoordmodel:

Je ziet twee regels tekstveld met aan de rechterkant een scoreveld (afbeelding 5). Hieronder zie je de knop Item toevoegen. Door op de knop Item toevoegen te klikken komt er een nieuwe regel bij voor een nieuw alternatief (afbeelding 6).

Je maakt de gewenste alternatieven aan. Automatisch staat de score voor ieder alternatief op 0. Voor het correcte alternatief dien je de score aan te passen (afbeelding 7). Je kunt de alternatieven ook een half punt geven, zolang het totaal tenminste 1 punt is.

Je hebt de mogelijkheid om meerdere alternatieven met een score hoger dan 0 te geven. Houd er wel rekening mee dat de student evenveel alternatieven kan aanklikken als de hoeveelheid alternatieven waaraan jij als docent punten hebt toegekend.

 

Daarnaast heb je nog twee mogelijkheden om aan te vinken (afbeelding 8):

  1. Alles of niets correct: als je deze optie aanzet worden er alleen punten toegekend aan de student als alle onderdelen goed beantwoord zijn;
  2. Volgorde van antwoorden vastzetten: als je deze optie aanzet dan zullen de alternatieven bij elke student op dezelfde volgorde worden gepresenteerd. Doe je dit niet dan toont het systeem de alternatieven in willekeurige volgorde bij de student.

Door op het oogje (oog-icoontje-3) te klikken in de bovenste menubalk (afbeelding 9) kan je het voorbeeld van je vraag zien die je net hebt opgesteld vanuit het oogpunt van de student (afbeelding 10).