Microsoft Windows Test-Correct app installatie voor ICT beheerders

Test-Correct voor Microsoft Windows kan door ICT beheerders op 2 verschillende manieren geïnstalleerd worden: via de Microsoft Business Store of via een door ons verstrekte link naar een Windows MSI installer. Hier lees je er meer over.

Test-Correct installeren via de Microsoft Business Store

Voordelen:

• Test-Correct update automatisch naar de laatste versie met de laatste beveiligingen, functies en bugfixes. Eén keer installeren en daarna heb je er geen omkijken meer naar;
  • Verouderde versies markeren we als ‘niet vertrouwd’ na een bepaalde periode. Niet vertrouwde versies worden geblokkeerd door Test-Correct. Gebruikt een student een niet vertrouwde versie van de app, dan kan hij een toets niet meer maken in de app. Installatie via de Microsoft Store voorkomt dat de school een oude versie draait die niet meer wordt ondersteund;
  • Langzame uitrol: als een nieuwe versie van de app wordt vrijgegeven door Test-Correct, dan wordt deze gefaseerd uitgerold naar alle apparaten die zijn geïnstalleerd via de Microsoft Store. Als er dan toch problemen blijken te zijn met een nieuwe versie, zijn niet alle apparaten direct getroffen en kan de uitrol worden stopgezet/teruggedraaid.

Nadelen:

• De installatie kan in het begin ingewikkelder zijn en het kan even wat uitzoekwerk zijn om het in jouw situatie in te kunnen zetten. We helpen je graag hiermee via support@test-correct.nl .

Online en Offline Apps

Via de Microsoft Store kun je kiezen voor een Online licentie of een Offline licentie. Alleen een Online licentie biedt toegang tot automatische updates. Voor een Online licentie moeten de Windows 10 computers Azure Active Directory (Azure AD)-joined, hybrid Azure AD-joined of Azure AD-registered zijn. Als je toegang tot de Store hebt uitgeschakeld, bijvoorbeeld handmatig, via een policy of een Group Policy, dan is het niet mogelijk om te kiezen voor een Online licentie (de installatie zal dan mislukken).

Meer informatie

Voor algemene informatie over de Microsoft Business Store:

Voor informatie over de Microsoft Business Store met Microsoft Intune:

Voor informatie over de Microsoft Business Store met System Center Configuration Manager (SCCM):

Test-Correct installeren met een downloadlink naar een Windows MSI installer

Voordelen:

• De MSI installatie is voor veel gebruikers een makkelijke en vertrouwde manier van installeren.

Nadelen:

• MSI ondersteunt automatische updates niet. Dit betekent dat Test-Correct met enige regelmaat opnieuw geïnstalleerd moet worden op alle PC’s. Per mail houden we je op de hoogte over nieuwe versies en tot wanneer oude versies te gebruiken zijn;
  • Verouderde versies van de apps markeren we als ‘niet vertrouwd’ na een bepaalde periode. Niet vertrouwde versies worden geblokkeerd door Test-Correct. Gebruikt een student een niet vertrouwde versie van de app, dan kan hij zijn toetsen niet meer maken in de app, tenzij de docent Browsertoetsen toetstaat.

Let op! De MSI installer mag alleen gebruikt worden door schoolinstellingen die Test-Correct centraal distribueren via een Device Management Systeem. Deze installer mag niet door studenten gebruikt worden om de Test-Correct app te installeren. Voor studenten is er een versie beschikbaar via de Microsoft Store of via een installer die automatisch update als nieuwe versies beschikbaar zijn, klik hier.

Heeft een MSI installer je voorkeur? Neem dan contact met ons op voor een downloadlink. Dit kan via support@test-correct.nl .