Rangschikvraag

Bij het vraagtype Rangschikvraag moet de student de juiste volgorde van een reeks aangeven.

Voor algemene uitleg over vraagitem creëren, klik hier.

Voor algemene uitleg over toets construeren, klik hier.

Bij dit vraagtype moet de student de juiste volgorde aangeven van een reeks. Dit is een gesloten vraag, het systeem kan de antwoorden van de studenten automatisch nakijken.

Stappenplan Rangschikvraag maken

Het tabblad vraagstelling:

Klik op Vraag toevoegen (afbeelding 1) > Nieuwe creëren (afbeelding 2) > Rangschik (afbeelding 3)Bij de vraagstelling moet je jouw vraag formuleren (afbeelding 4).

Het tabblad Antwoordmodel:

Hier zie je twee regels waar je een woord of zin kunt plaatsen (afbeelding 5). Daaronder zie je de knop Item toevoegen. Door op deze knop te klikken krijg je een extra regel (afbeelding 6). De volgorde die je aanhoudt bij de creatie van de vraagitems zal gezien worden als de juiste volgorde.

De studenten zullen de reeks ieder in een willekeurige volgorde zien, die ze vervolgens in een andere volgorde kunnen plaatsen. Door op het oogje () te klikken in de bovenste menubalk (afbeelding 7), kan je het voorbeeld van je vraag zien die je net hebt opgesteld vanuit het oogpunt van de student (afbeelding 8).

Let op: het systeem gebruikt een algoritme om tot een beoordeling te komen. Ervaring leert ons dat in sommige gevallen het algoritme niet de wenselijke beoordeling geeft. We raden docenten aan om de vragen van het type Rangschikvraag nog eens na te kijken voordat er wordt becijferd.