Bronnen/bijlagen toevoegen - afbeeldingen en pdf-bestanden

Bij iedere vraag en vraag-groep krijg je de mogelijkheid om bronnen/bijlagen toe te voegen. In dit artikel lees je hoe je afbeeldingen en pdf-bestanden kan toevoegen.

Je kunt verschillende bronnen/bijlagen toevoegen aan een vraag of vraaggroep:

1. Afbeelding
  2. Pdf-bestand
  3. Geluidsfragment
  4. Video

Hieronder gaan wij dieper in op het brontype afbeelding en pdf-bestand. Voor meer informatie over het brondtype geluidsfragement en video, klik hier.  Voor meer informatie over het opstellen van een vraag of vraaggroep zie de volgende kennisbank artikelen: vraag en vraaggroep.

Afbeelding

De volgende bestandstypen worden als afbeelding ondersteund door Test-Correct:

• PNG
  • JPEG

Stappenplan afbeelding toevoegen als bijlage:

Je kunt een afbeelding op twee manieren toevoegen aan een vraag.

Optie 1: als bijlage die open geklikt moet worden door de student bij het maken van de vraag.

Klik op Bijlage toevoegen (afbeelding 1) en klik vervolgens op Upload (afbeelding 2). Er verschijnt een pop-up van jouw OS (iOS, Windows of Linux). Hier kun je bladeren door de bestanden op jouw eigen device. Zodra je de afbeelding gevonden hebt klik je eenmaal op de bestandsnaam en klik je op de knop Openen of dubbelklik je op de afbeelding.

Als je de toegevoegde afbeelding wilt verwijderen als bijlage, klik dan op het menu-icoon (menudots) naast de afbeelding en klik Verwijderen (afbeelding 3).

Klik op het Voorbeeld (oog-icoontje-3) om te zien hoe deze bijlage eruit ziet voor de student en wat de student met de afbeelding kan doen:

• De afbeelding is toegevoegd als bijlage die open geklikt moet worden (afbeelding 4).
  • Door één keer op de afbeelding te klikken opent de afbeelding als een pop-up (afbeelding 5).
  • Je kan de grote van de afbeelding aanpassen door met je muis in de hoek van de afbeelding te klikken en deze dan te verkleinen/vergroten (afbeelding 5).
  • Je kan de afbeelding ook verslepen door op de vier pijltjes te klikken (afbeelding 6).
  • De afbeelding blijft open staan als de student het antwoord typt (afbeelding 7).
  • Klik op het kruis rechtsboven bij de afbeelding om de afbeelding weer te sluiten.

Optie 2: als afbeelding in de vraag zelf.

De afbeelding wordt dan standaard getoond aan de student bij het openen van de vraag. Klik bij de vraagstelling op het icoon afbeelding toevoegen (afbeelding 8). Jouw afbeelding wordt toegevoegd in de vraag. Klik op de afbeelding om de bewerkingsopties voor deze afbeelding te zien (afbeelding 9). Je kan de afbeelding vergroten of verkleinen en verplaatsen in of naast de tekst.

Klik op het Voorbeeld (oog-icoontje-3) om te zien hoe deze bijlage eruit ziet voor de student (afbeelding 10). De afbeelding wordt weergegeven als een afbeelding in de vraag, de leerling hoeft er deze afbeelding dus niet open te klikken.

Terug naar boven

Pdf-bestand

Als je de studenten grote stukken tekst wilt laten lezen vanuit een bron dan werkt dit het fijnst voor jouw studenten als je de tekst als bijlage in een pdf-bestand hebt toegevoegd aan de vraag/vraag-groep.

Stappenplan pdf-bestand toevoegen als bijlage

Je drukt op de knop Bijlage toevoegen (afbeelding 1) en vervolgens op Upload (afbeelding 2). Er verschijnt een pop-up van jouw OS (iOS, Windows of Linux). Hier kun je bladeren door de bestanden op jouw eigen device. Zodra je het pdf-bestand gevonden hebt klik je eenmaal op de bestandsnaam en klik je op de knop Openen of dubbelklik je op het pdf-bestand.

Het pdf is toegevoegd als je ziet dat er een regel is toegevoegd (afbeelding 3). Je ziet ook welke naam het pdf-bestand krijgt, deze naam is wat de student ook ziet. Je kunt naar deze bestandsnaam refereren in je vraag. Het verwijderen van een bijgevoegd pdf-bestand gaat hetzelfde als het verwijderen van een toegevoegde afbeelding, zoals uitgelegd onder punt één.

Klik op het Voorbeeld (oog-icoontje-3) om te zien hoe deze bijlage eruit ziet voor de student en wat de student met het pdf-bestand kan doen:

• Het pdf-bestand is toegevoegd als bijlage die open geklikt moet worden (afbeelding 4).
  • Door één keer op het pdf-bestand te klikken opent het bestand als een pop-up (afbeelding 5).
  • Je kan de grote van het pdf-bestand aanpassen door met je muis in de hoek van het bestand te klikken en deze dan te verkleinen/vergroten (afbeelding 5).
  • Je kan het bestand ook verslepen door op de vier pijltjes te klikken (afbeelding 6).
  • Het bestand blijft open staan als de student het antwoord typt (afbeelding 7).
  • Klik op het kruis rechtsboven bij het pdf-bestand om deze weer te sluiten (afbeelding 8).