Rubriceervraag

Bij het vraagtype Rubriceervraag kan de student een reeks uitspraken/woorden koppelen aan meerdere reeks uitspraken/woorden.

Voor algemene uitleg over vraagitem creëren, klik hier. 

Voor algemene uitleg over toets construeren, klik hier. 

 

Dit vraagtype lijkt veel op de combineervraag, het verschil is echter dat er per gegeven uitspraak/woord meerdere antwoorden te plaatsen zijn. Dit is een gesloten vraag, het systeem kan de antwoorden van de studenten automatisch nakijken.

 

Stappenplan Rubriceervraag maken:

 

Het tabblad vraagstelling:

Klik op Vraag toevoegen (afbeelding 1) > Nieuwe creëren (afbeelding 2) > Rubriceer (afbeelding 3)Bij de vraagstelling moet je jouw vraag formuleren (afbeelding 4).

 

Het tabblad Antwoordmodel:

Hier zie je twee kolommen met elk eronder één bijbehorend invul vak waarin je antwoorden kunt geven (afbeelding 5), met daaronder de knoppen Item toevoegen en Insleepvak toevoegen. Door op de knop Item toevoegen te klikken ontstaat er een nieuw invul vak onder de hoofdkolom (afbeelding 6). Door op de knop Insleepvak toevoegen te klikken ontstaat er een nieuwe hoofdkolom (afbeelding 7). Je geeft bij elke uitspraak/woord aan welke antwoorden er bij horen (afbeelding 8).

 

De student zal tijdens het maken van de toets de gegeven antwoorden onder de hoofdkolommen door elkaar geshuffled krijgen, bij iedere student is dit willekeurig.

Door op het oogje (oog-icoontje-3) te klikken in de bovenste menubalk (afbeelding 9), kan je het voorbeeld van je vraag zien die je net hebt opgesteld vanuit het oogpunt van de student (afbeelding 10).