Account instellingen

Bij Account instellingen geef je aan welke opties je standaard binnen Test-Correct wil toepassen

Account instellingen vind je wanneer je op jouw naam klikt en bevat twee tabbladen:

Tabblad: Account

Test-Correct instellingen

1. Systeem taal : Kies hier de standaard taal waarin je Test-Correct wilt gebruiken. Je kunt momenteel kiezen tussen Nederlands en Engels.
  2. Automatisch uitloggen: Om de veiligheid van je account te garanderen word je na 15 minuten inactiviteit automatisch uitgelogd op Test-Correct. Je kan deze tijd aanpassen tot een maximum van 120 minuten of geheel uitschakelen.

Jouw profiel - docent account

Binnen jouw profiel pas je jouw persoonlijke gegevens aan. Wanneer jouw accountgegevens door jouw schoollocatie worden aangeleverd kun je alleen het wachtwoord hier aanpassen.

Ook vind je hier een overzicht van de schoollocaties waaraan jouw account gekoppeld is en de vakken en klassen waaraan je gekoppeld bent op deze schoollocaties.

Tabblad: Toetsen

Onder Toetsen vind je de standaard instellingen met betrekking tot jouw toetservaring. Deze instellingen kom je tegen op verschillende plaatsen binnen Test-Correct en kun je desgewenst op dat moment alsnog wijzigen.

Constructie

1. Standaard taal: Dit bepaalt de taal van de spellingscontrole tijdens constructie en nakijken. Kies voor Engels, Nederland, Frans, Duits, Spaans of Italiaans
    1. Taal van taalvak overnemen: Als het vak van de toets één van bovenstaande talen betreft wordt deze taal automatisch toegepast. Bij overige vakken wordt de standaard taal aangehouden.
  2. Gatentekst vragen automatisch nakijken: Gatentekst vragen worden automatisch gescored en overgeslagen wanneer gekozen wordt voor 'Alleen open vragen nakijken'. Hoofdlettergevoeligheid kan niet standaard geactiveerd worden. Stel dit in tijdens toetsconstructie in het tabblad instellingen van een vraagitem.

Afname

1. Browsertoetsen toestaan: Het is studenten toegestaan een toets te maken buiten de beveiligde app om.  Lees meer over Browsertoetsen.
  2. Studenten informeren via mail: Studenten krijgen direct na het inplannen van de toets een uitnodiging met de toetscode, de datum van afname en de toetsnaam.
  3. Test-Direct toetstaan: Studenten mogen inloggen met de toetscode en éénmalige account. Resultaten worden niet gekoppeld aan de vaste account van de student. Lees meer over Test-Direct.

Nakijken

1. Antwoorden met CO-Learning score overslaan: Wanneer twee studenten dezelfde score toekennen aan een antwoord, is het waarschijnlijk dat de docent een zelfde score toekent. Je kunt ervoor kiezen om deze antwoorden over te slaan tijdens het nakijken. Overslaan is uitgeschakeld wanneer geen CO-Learning heeft plaatsgevonden of discrepantie is ontstaan.
  2. Studentnamen tonen: Wanneer uitgeschakeld worden studentnamen niet standaard getoond tijdens het nakijken van een toets. Deze kunnen per antwoord zichtbaar gemaakt worden. Aangetoond is dat anoniem nakijken de kwaliteit van de beoordeling bevorderd.

Inzien

1. Cijfers tonen: Studenten hebben na becijfering direct zicht op het cijfer van hun toets. Wanneer voornamelijk formatief geëvalueerd wordt en niet frequent voor een cijfer getoetst wordt kan gekozen worden cijfers standaard te verbergen.
  2. Antwoordmodel tonen: Studenten krijgen tijdens het inzien van de toets en feedback toegang tot het antwoordmodel van de vragen.

Normeren & becijferen

Standaard normering: Kies de standaard normering van de toetsresultaten. Lees meer over normeren